ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιμένεις επίδομα τέκνου; - Τα ποσά που θα πάρεις και οι διαδικασία για νέους γονείς – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Περιμένεις επίδομα τέκνου; - Τα ποσά που θα πάρεις και οι διαδικασία για νέους γονείς – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Έφτασε η ώρα για τα επιδόματα τέκνου αλλά και το επίδομα μονογονιού.

Ο Προϊστάμενος του Τομέα επιδόματος τέκνου, Γιώργος Τσιάππας, μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», δίνοντας όλες τις λεπτομέρειες τόσο για την ημερομηνία όσο και για το ποσό που δικαιούται ο κάθε δικαιούχος ανάλογα με τα παιδιά που έχει.

«Εντός της εβδομάδας και συγκεκριμένα την Παρασκευή 13 Μαΐου θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων το επίδομα τέκνου και το επίδομα μονογονιού που αντιστοιχεί είτε σε μηνιαία βάση είτε στην ετήσια βάση για το 2022, για το τρέχον έτος», είπε συγκεκριμένα ο κύριος Τσιάππας.  

Ωστόσο διευκρίνισε πως οικογένειες που έχουν 1 ή 2 τέκνα λαμβάνουν το επίδομα τέκνου σε μία δόση, επομένως 13 του Μάη θα λάβουν το επίδομα για ολόκληρο το 2022.

«Μία οικογένεια με ένα τέκνο που έχει εισοδήματα κάτω από 19,5 χιλιάδες ευρώ θα λάβει 496 ευρώ, είναι το επίδομα τέκνου για ολόκληρο το 2022», ανέφερε.

«Οικογένειες τρίτεκνες και πολύτεκνες που λαμβάνουν επίδομα τέκνου, το λαμβάνουν σε 12 δόσεις κατά τη διάρκεια το έτους. Μία δόση κάθε μήνα. Αυτές οι οικογένειες θα λαμβάνουν το επίδομα σε μηνιαία βάση. 13 του Μάη θα λάβουν αναδρομικά το επίδομα που δικαιούνταν από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα», συμπλήρωσε.

Όσο αφορά τις οικογένειες οι οποίες λάμβαναν το επίδομα κατ’ εξαίρεση είναι οι οικογένειες που είχαν εισοδήματα κάτω από 39 χιλιάδες ευρώ.

«Την ίδια μέρα θα λάβουν και το επίδομα μονογονιού το οποίο είναι μηνιαίο εισόδημα και θα το πάρουν και αυτό αναδρομικά από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα και ακολούθως κάθε μήνα θα καταβάλλεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς», τόνισε ο κύριος Τσιάππας.

«Από τον Ιούνιο θα λαμβάνονται τέλος του μήνα. Ο Μάης είναι εξαίρεση τώρα γιατί τον Απρίλη καταβλήθηκε πολύ πιο νωρίς λόγω του Πάσχα», εξήγησε.

«Μια οικογένεια με τέσσερα τέκνα που έχει εισόδημα κάτω από 19,5 χιλιάδες ευρώ παίρνει επίδομα 1750 ευρώ τον χρόνο για κάθε τέκνο»

Θέλοντας να εξηγήσεις για τις κατηγορίες που υπάρχουν, ο Προϊστάμενος του Τομέα επιδόματος τέκνου εξήγησε πως υπάρχει η πρώτη κατηγορία, η οποία είναι κάτω από 19,5 χιλιάδες ευρώ τα εισοδήματα, η δεύτερη κατηγορία μέχρι 39 χιλιάδες ευρώ, στην οποία μειώνεται το επίδομα τέκνου όσο αυξάνεται το εισόδημα της οικογένειας και μετά είναι η κατηγορία στις 49 χιλιάδες ευρώ και πάει λέγοντας.

Καταλήγοντας, ο κύριος Τσιάππας, επισήμανε ότι «οι οικογένειας που έλαβαν το επίδομα πέρσι το 2021, δεν χρειάζεται να κάνουν οτιδήποτε για να λάβουν το επίδομα φέτος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν ορισμένες οικογένειας εάν έχουν τέκνα που έκλεισαν τα 18 είναι να μας προσκομίσουν βεβαίωση φοίτησης ή από την εθνική φρουρά. Επίσης να υπογράψουν το έντυπο εξουσιοδότησης και να παραδοθεί στην Υπηρεσία μας για να συνεχίσει το επίδομα τέκνου μέχρι το όριο ηλικίας που καθορίζει η υπηρεσία»

«Όσοι δεν έλαβαν πέρσι επίδομα είτε απορρίφθηκαν είτε είναι καινούριοι δικαιούχοι, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2022 μέσω του συστήματος Αριάδνη. Οι έντυπες αιτήσεις έχουν καταργηθεί»

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top