ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Είναι μια αταξία που τη δικαιούται ο κόσμος…» - Ποιος είναι ο λόγος που εμφανίστηκε η ευλογιά των πιθήκων; - Ο Δρ. Βωνιάτης απαντά

«Είναι μια αταξία που τη δικαιούται ο κόσμος…» - Ποιος είναι ο λόγος που εμφανίστηκε η ευλογιά των πιθήκων; - Ο Δρ. Βωνιάτης απαντά

Για την αναστολή της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους που τίθεται σε εφαρμογή από 1η Ιουνίου, μίλησε ο Επιδημιολόγος, Δρ. Μιχάλης Βωνιάτης στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα».

«Ναι μεν θα παρατήσουμε τη μάσκα από 1η Ιουνίου αλλά ουσιαστικά έχει χρήσεις. Είναι χρήσιμο εργαλείο, αφού μας προστατεύει από διάφορες ασθένειες. Ακόμη ο κορωνοϊός κυκλοφορεί και δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η τύχη του μέχρι τον Σεπτέμβριο. Έχουμε κάποιες επιφυλάξεις ώστε αυτό το εργαλείο αν χρειαστεί να το επαναφέρουμε», είπε συγκεκριμένα.

Για την πιθανότητα μιας νέας μετάλλαξης μίλησε μεταξύ άλλων ο κύριος Βωνιάτης, τονίζοντας πως η πιθανότητα υπάρχει, ελπίζοντας να μην είναι μεγάλη.

«Υπάρχει μια πιθανότητα, ελπίζω να μην είναι μεγάλη πιθανότητα να έχουμε μια νέα παραλλαγή ή μετάλλαξη η οποία θα μας ταλαιπωρήσει το φθινόπωρο και το Χειμώνα», τόνισε.

«Η εκτίμηση μου είναι ότι τα πράγμα οδεύουν καλώς. Έχουν ήδη μολυνθεί πάρα πολλοί άνθρωποι με την Όμικρον αλλά και ένα μεγάλο ποσοστό έχει ήδη ανοσία λόγω του εμβολιασμού. Έχουμε ξεπεράσει τα πιο δύσκολα», συμπλήρωσε.

«Τα κρούσματα μειώθηκαν περίπου γύρω στα 250 την ημέρα. Θέλω να είμαστε αισιόδοξοι»

Παρά την αναστολή της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ο επιδημιολόγος, επισήμανε πως άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες ή είναι υπερήλικες είναι σοφό να χρησιμοποιούν τις μάσκες εκεί που πρέπει.

«Επειδή οι άλλοι δεν φοράνε μάσκες και δεν θα τους προστατέψει κανείς άλλος εκτός από τον ίδιο τους τον εαυτό», σημείωσε ο επιδημιολόγος.

Χωρίς μάσκες σε εσωτερικούς χώρους ο κόσμος από χθες

Έχει παρατηρηθεί πως πλήθος κόσμου ήδη από το Σαββατοκύριακο ξεκίνησε να εφαρμόζει την αναστολή της μάσκας πριν από τη 1η του Ιούνη σε διάφορους χώρους.

«Ψυχολογικά ο κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί 2,5 χρόνια και επομένως είναι μια αταξία που τη δικαιούται», ανέφερε ο κύριος Βωνιάτης.

Ευλογιά των πιθήκων

Έκκληση σε αυτούς που ταξιδεύουν έκανε ο κύριος Βωνιάτης μιλώντας για τον νέο ιό που έκανε την εμφάνιση του, την ευλογιά των πιθήκων.

«Δεν ξέρεις ποιος κάθετε δίπλα σου στο αεροπλάνο. Ας προσέχουμε δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα», είπε.

«Ο λόγος που εμφανίστηκε ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων είναι εξαιτίας του ότι μετά από 2 και πλέον χρόνια πανδημίας χαλάρωσαν τόσο πολύ τα μέτρα και η χρήση μάσκας ιδιαίτερα και επομένως αυτό βοήθησε την εξάπλωση σε ένα βαθμό», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top