ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφισμα ΕΔΕΚ για συμπαράσταση προς Αθήνα - Σύγκληση συμβουλίου αρχηγών ζητούν οι Οικολόγοι

Ψήφισμα ΕΔΕΚ για συμπαράσταση προς Αθήνα - Σύγκληση συμβουλίου αρχηγών ζητούν οι Οικολόγοι

Η ΕΔΕΚ κατέθεσε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και θα ζητήσει την έγκρισή του από την Ολομέλεια.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα σε δηλώσεις στη Βουλή ανέφερε ότι στη σύσκεψη των αρχηγών την  Πέμπτη η ΕΔΕΚ θα ζητήσει το ψήφισμα να τεθεί υπό τη μορφή του κατεπείγοντος ενώπιον της Ολομέλειας  προς έγκριση.

"Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να το υποστηρίξουν για να στείλουμε ως Βουλή ένα ομόφωνο και δυνατό μήνυμα τόσο προς τον ελληνικό λαό, όσο και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση", ανέφερε.

Στο ψήφισμα της ΕΔΕΚ σημειώνεται ότι η εφαρμογή πέντε χρόνων σκληρής λιτότητας και μνημονιακών μέτρων  είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει στην Ελλάδα «η μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στην Ευρώπη μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» και τονίζεται ότι «τα μέτρα που επιβλήθηκαν  στην Ελλάδα από τους διεθνείς δανειστές αποδείχθηκαν, κατά ομολογία και των ιδίων, λανθασμένα και ανεπαρκή με αποτέλεσμα τη διόγκωση του χρέους σε μη βιώσιμα επίπεδα και τη βίαιη φτωχοποίηση εκατομμυρίων Ελλήνων».

"Με τη συνεχή εφαρμογή μέτρων λιτότητας η Ελλάδα τείνει να μετατραπεί σε μια μόνιμη αποικία χρέους, με δυσμενείς επιπτώσεις στην άσκηση εθνικής κυριαρχίας καθώς οι πολιτικές που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποδειχθεί ατελέσφορες και πλήττουν μονομερώς τους λαούς του ευρωπαϊκού νότου", αναφέρεται στο ψήφισμα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, δήλωσε ο κ. Βαρνάβα, καλούμε «τις κυβερνήσεις και τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σεβαστούν απόλυτα τις δημοκρατικές επιλογές και τη κυριαρχία του ελληνικού λαού, να εφαρμόσουν εμπράκτως τις αρχές της αλληλεγγύης, της ισότητας και της δημοκρατίας και να λάβουν τις ανάλογες διορθωτικές αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο".

Αίτημα για Σύσκεψη αρχηγών κομμάτων διατύπωσαν οι Οικολόγοι.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι έχει ζητήσει με σημερινή επιστολή προς τον Προέδρο της Δημοκρατίας τη σύγκληση σύσκεψης αρχηγών κομμάτων, "για να μελετηθούν οι πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από τα γεγονότα στην Ελλάδα".

"Πέραν από τις οικονομικές πτυχές που θα παρουσιαστούν αύριο στην Επιτροπή Οικονομικών, υπάρχουν πολύ σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις. Υπάρχει και το θέμα ποια είναι η θέση της Κυπριακής Κυβέρνησης στα Ευρωπαϊκά όργανα. Η Κυβέρνηση οφείλει μια εξήγηση και ζητώ να γίνει αυτή η σύσκεψη το συντομότερο δυνατόν", δήλωσε ο κ. Περδίκης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαχητικό F-16 συνετρίβη σε εθνικό πάρκο των ΗΠΑ - Η κατάσταση υγείας του πιλότου

Μεγάλη Τετάρτη υπό την «σκιά» της Εργατικής Πρωτομαγιάς: Οι αγώνες για το 8ωρο και το πώς ξεκίνησε στην Κύπρο

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Η διασύνδεση του Κυπριακού με τα ευρωτουρκικά ήταν και παραμένει μία από τις επιδιώξεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ξεκίνησε εδώ και μήνες ένα μαραθώνιο επαφών με ηγέτες της ΕΕ φτάνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Απρίλιο όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση, υλοποιήθηκε ο στόχος που έθεσε από την αρχή, δηλαδή η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top