ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριανού προς Ομήρου για επεισόδιο με Χαραλαμπίδου: «Ακούστε τις κασέτες της Βουλής!»

Κυπριανού προς Ομήρου για επεισόδιο με Χαραλαμπίδου: «Ακούστε τις κασέτες της Βουλής!»

Καταγεγραμμένο ψηφιακά είναι το επεισόδιο στη Βουλή μεταξύ των Ανδρέα Κυπριανού και Ειρήνης Χαραλαμπίδου, βουλευτών του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, αντίστοιχα.

Ο Ανδρέας Κυπριανού, καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου, να ακούσει τις ηχογραφήσεις από την επίμαχη συνεδρία της Βουλής ώστε να σχηματίσει ο ίδιος άποψη για τα όσα έγιναν.

Σε επιστολή που έστειλε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ στον κ. Ομήρου, σημειώνονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Σας καλώ όπως φροντίσετε να διαφυλαχθεί όλο το μαρτυρικό υλικό, συμπεριλαμβανομένων και των κασετών στις οποίες βρίσκεται ηχογραφημένη ολόκληρη η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της 26ης Ιουνίου, 2015, συμπεριλαμβανομένου και του συμβάντος ανάμεσα σ΄ εμένα και την κα. Χαραλαμπίδου. Η εν λόγω συνομιλία, θεωρώ πως ξεκαθαρίζει πλήρως το τι ακριβώς συνέβηκε. Ως εκ τούτου, εισηγούμαι όπως με καλέσετε μαζί με την κα Χαραλαμπίδου στο γραφείο σας προκειμένου να ακούσετε στην παρουσία μας αυτές τις κασέτες και το ρι ακριβώς λέχθηκε από τον καθένα και πότε ώστε να διαμορφώσετε την πλήρη και ορθή εικόνα. Επιπλέον, σας παρακαλώ όπως με εφοδιάσετε άμεσα με αντίγραφα των εν λόγω κασετών».

Ο κ. Κυπριανού στην ίδια επιστολή εξηγεί και γιατί το ζητά αυτό: «Αντιλαμβάνεστε ότι η κατηγορία της άσεμνης επίθεσης είναι αρκετά σοβαρή και οι οποιεσδήποτε ανυπόστατες και ψευδείς αναφορές περί άσεμνης επίθεσης από εμένα προς κα Χαραλαμπίδου, με ζημιώνουν ανεπανόρθωτα».

Δείτε την επιστολή 

Από την πλευρά της η κ. Χαραλαμπίδου απάντησε πως είναι απαίτηση της και δικαίωμα της να εξεταστεί η υπόθεση στην ποινική της διάσταση και προσθέτει: «Κάθε φορά που μια γυναίκα καταγγέλλει άσεμνη επίθεση, τρομοκράτηση ή και βιασμό, γύρω από το θύτη κτίζεται ένα τείχος προστασίας. Και αντίστοιχα εναντίον της γυναίκας εκτοξεύονται άμεσα  ή πλάγιες διάφορες κατηγορίες ή υπόνοιες. Ο θύτης «προκλήθηκε», «έτσι είναι οι άντρες γενικά». Εκείνη ήταν «προκλητική», «φταίει και αυτή» και διάφορα άλλα στη λογική του συμψηφισμού και του θολώματος.

Σε αυτήν την παγίδα δε θα πέσω. Έχω καταγγείλει στην Αστυνομία άσεμνη επίθεση. Είναι απαίτηση μου και δικαίωμα μου να εξεταστεί η υπόθεση στην ποινική της διάσταση.

Όμως για τους σημερινούς ισχυρισμούς του κ. Κυπριανού ότι το συμβάν υπάρχει ηχογραφημένο στο αρχείο της Βουλής , έχω στείλει επιστολή στον Αρχηγό της αστυνομίας ζητώντας όπως αυτό ζητηθεί άμεσα από τους ανακριτές προκειμένου  να υποβοηθηθεί το ανακριτικό έργο».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top