ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας - Πυρετώδεις προετοιμασίες για το πρώτο ταξίδι

Θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας - Πυρετώδεις προετοιμασίες για το πρώτο ταξίδι

Λιγότερο από 72 ώρες μας χωρίζουν από το πρώτο ταξίδι του M/V Daleela, με το οποίο επαναρχίζει, μετά από 21 χρόνια, η επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, καθώς οι προετοιμασίες συνεχίζονται πυρετωδώς από πλευράς της αναδόχου εταιρείας, Scandro Holding Ltd.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Μάριος Μιχαήλ, ανέφερε πως το πλοίο βρίσκεται στο αγκυροβόλιο Λεμεσού και αύριο αναμένεται να εισέλθει στο λιμάνι «για τις τελευταίες πινελιές».

Το πλοίο, συνέχισε, έχει ανακαινιστεί πλήρως στο Σουέζ, ακολούθως βρέθηκε σε Σαλαμίνα και Πειραιά για τη νέα επίπλωση και αύριο τοποθετούνται διάφορα μηχανήματα για την καφετέρια, το εστιατόριο και οτιδήποτε άλλο υπολείπεται.

«Αύριο μπαίνει λιμάνι για τα τελευταία, εργαζόμαστε επί 24ώρου βάσεως», ανέφερε ο κ. Μιχαήλ, σημειώνοντας ότι στα πρώτα ταξίδια θα αξιολογηθούν τυχών ελλείψεις ή ανάγκες και οποιαδήποτε σχόλια επιβατών για βελτιώσεις.

Την Κυριακή, τόνισε, «γράφεται μια νέα ιστορία και παρά τα στενά χρονικά πλαίσια, είμαστε έτοιμοι», υποδεικνύοντας πως πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα που ο κόσμος έχει ήδη αγκαλιάσει, καθώς οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, ενώ οι τεχνικές μελέτες υπολόγιζαν περί τους τρεις χιλιάδες επιβάτες ετησίως, οι μέχρι στιγμής κρατήσεις ξεπερνούν τις 6.500 χιλιάδες, ενώ έχουν γίνει κρατήσεις για πέραν των 1.500 μηχανοκίνητων οχημάτων και κυρίως μοτοσικλετών.

«Έχουμε επενδύσει πολλά σε αυτό το εγχείρημα αλλά το κάναμε για να βοηθήσουμε τον κόσμο να το αγκαλιάσει», είπε και τόνισε πως «δεν θέλουμε αυτό το εγχείρημα να είναι για ένα, δυο, τρία ή έξι χρόνια, θέλουμε αυτό το εγχείρημα να μείνει».

Ο κ. Μιχαήλ υπενθύμισε πως η εταιρεία επέλεξε ένα πλοίο με ικανότητα μεταφοράς περισσότερων επιβατών από το ελάχιστο που προνοούσε ο διαγωνισμός (100). Το M/V Daleela, πρόσθεσε, θα μπορούσε να μεταφέρει μέχρι και 700 άτομα, ωστόσο η άδεια που εξασφάλισε αφορά 340 άτομα στο σύνολο, συμπεριλαμβανομένου προσωπικού, με τον μέγιστο αριθμό επιβατών να ανέρχεται περί τους 270 ανά ταξίδι.

Υπενθυμίζεται πως, πέραν από το εστιατόριο, την καφετέρια και το ιατρείο που προβλέπεται στη σύμβαση, στο πλοίο θα λειτουργούν μπαρ και παιδότοπος, καζίνο και υπηρεσίες για μεταφορά κατοικίδιων, ενώ η τιμή για ένα πλήρες γεύμα δεν θα ξεπερνά τα €12. «Παρά την ακρίβεια, θεωρήσαμε πως θα ήταν ανέντιμο από μέρους μας να διαφοροποιήσουμε τις τιμές που είχαμε ανακοινώσει», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Scandro Holding Ltd.

Το πλοίο αποπλέει από το λιμάνι Λεμεσού το μεσημέρι της Κυριακής με 173 άτομα, μεταξύ αυτών ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Κυριάκος Κούσιος, οι Υφυπουργοί Ναυτιλίας και Τουρισμού, Βασίλης Δημητριάδης και Σάββας Περδίος, η Υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Σοφία Ζαχαράκη, Βουλευτές, δημοσιογράφοι και μέλη της ομάδας που εργάστηκε για το όλο εγχείρημα.

Θα προηγηθεί τελετή, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ τελετή υποδοχής του πλοίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, στις 19:00, με την άφιξη του στο τερματικό Β’ «Θεμιστοκλής», στο λιμάνι του Πειραιά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top