ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην αντεπίθεση το ΑΚΕΛ με Λουκαΐδη: Τεχνητό δίλημμα των δανειστών η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Στην αντεπίθεση το ΑΚΕΛ με Λουκαΐδη: Τεχνητό δίλημμα των δανειστών η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Τεχνητό δίλημμα, το οποίο προβάλλει συνεχώς η πλευρά των δανειστών και όχι η ελληνική Κυβέρνηση, χαρακτήρισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης το αν θα παραμείνει ή όχι η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή και απαντώντας σε χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι από την πρώτη στιγμή της εκλογικής ετυμηγορίας του ελληνικού λαού, η αποκλειστική έγνοια του κ. Νεοφύτου, της παράταξης του και της Κυβέρνησης Αναστασιάδη είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Είπε παράλληλα ότι ΔΗΣΥ και Κυβέρνηση «δεν έχουν καμιά έγνοια για τους όρους και το περιεχόμενο της αντιλαϊκής `θεραπείας` που επιχειρούν να επιβάλουν εκ νέου οι τροϊκανοί δανειστές, αλλά ταυτίζονται με τις αποικιοκρατικές, εκβιαστικές πρακτικές αλλά και τις αποδειγμένα καταστροφικές συνταγές τους για τον ελληνικό λαό».

«Όχι μόνο ενεργούν ως παθητικοί υπηρέτες της τρόικας, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις την υπερκεράζουν σε αντιλαϊκές επιλογές που εξυπηρετούν στην αναδιανομή του πλούτου από τους πολλούς στους λίγους» είπε ο κ. Λουκαΐδης.

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και η ψεσινή εξαγγελία του Προέδρου Αναστασιάδη στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΛΚ, με την οποία, όπως είπε, «η Κυβέρνηση εμμένει στην επιβολή του άδικου και ισοπεδωτικού ενιαίου συντελεστή φορολογίας ακίνητης περιουσίας, επιχειρώντας έτσι να μεταφέρει από τους μεγαλοϊδιοκτήτες, πρόσθετο δυσβάστακτο βάρος στους μικροϊδιοκτήτες ακινήτων».

Έκανε λόγο για «σοβαρή αντίφαση» του κ. Νεοφύτου, αναφορικά με «την στροφή 180º του Συναγερμού, σε ό,τι αφορά την απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη για ξεπούλημα των παρατημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα».

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε, προφανώς ξέχασε ότι ο Συναγερμός ήταν μέχρι πρότινος έντονα επικριτικός για την εν λόγω απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη, χαρακτηρίζοντας την κακή και ασύμφορη. Κατά τα άλλα, είπε, ο κ. Νεοφύτου χθες απηύθυνε έκκληση για αποφυγή του συνδρόμου αυτοδικαίωσης.

Κληθείς να σχολιάσει αναφορά του Προέδρου του ΔΗΣΥ σε «πολιτικούς μάγκες», ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι το ΑΚΕΛ ζήτησε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την Κυβέρνηση να υλοποιήσει αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε προεκλογικά, ότι δηλαδή θα διεκδικούσε συγκεκριμένες βελτιώσεις από την Τρόικα σε σχέση με αρνητικές για τον λαό πρόνοιες που οι δανειστές ήθελαν να επιβάλλουν στο μνημόνιο.

Στην πράξη, συνέχισε, είδαμε να υλοποιεί η Κυβέρνηση, με την πλήρη στήριξη του ΔΗΣΥ, μια πολιτική παθητικής υποταγής στις απαιτήσεις των τροϊκανών δανειστών.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί έντιμο συμβιβασμό, κάτι που δεν μπορεί να περιλαμβάνει πρόσθετη εσωτερική υποτίμηση μισθών και συντάξεων, καθώς και περαιτέρω κούρεμα του κοινωνικού κράτους.

Μίλησε για τη δυνατότητα φορολόγησης του πλούτου, κάτι στο οποίο, όπως είπε, αντιτίθενται τόσο ο Υπουργός Οικονομικών όσο και ο ΔΗΣΥ στην Κύπρο με τις τοποθετήσεις τους ενάντια στην επιβολή φορολογιών. Συνέχισε, λέγοντας ότι «είναι συνεπείς στην πολιτική τους πρακτική».

Ως προς τις εξαγγελίες για έργα και μέτρα ανάπτυξης στην Κύπρο, είπε ότι δεν τα έχουμε δει εδώ και δυόμισι χρόνια.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top