ΔΙΕΘΝΗ

Επιστολή HALC και Αμερικανοεβραίων στο Κογκρέσο κατά της πώλησης F16 στην Τουρκία

Επιστολή HALC και Αμερικανοεβραίων στο Κογκρέσο κατά της πώλησης F16 στην Τουρκία

Επιστολή προς το Κογκρέσο έστειλαν από κοινού το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) και η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC).

Στόχος τους να αποτραπεί η πώληση των μαχητικών F 16 στην Τουρκία.

Παράλληλα, ζητούν τη στήριξη της τροπολογίας που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα ο Δημοκρατικός βουλευτής Κρις Πάπας απαιτώντας την απαγόρευσης της πώλησης των μαχητικών.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του HALC, Έντυ Ζεμενίδης και η Τζούλι Ρέιμαν, διευθύντρια πολιτικών υποθέσεων του AJC υπέγραψαν την επιστολή την οποία έστειλαν στο Κογκρέσο την Δευτέρα.

“Εκ μέρους της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC) και του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου Ηγεσίας (HALC), γράφουμε για να ζητήσουμε την υποστήριξή σας για μια δικομματική τροποποίηση του NDAA που χορηγείται από τους εκπροσώπους Chris Pappas, Gus Bilirakis, David Cicilline, Nicole Malliotakis, Frank Pallone και Carolyn Maloney να περιορίσουν την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.

Οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού κυρίαρχου εναέριου χώρου και οι ένοπλες υπερπτήσεις πάνω από νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σε επικίνδυνα επίπεδα, θέτοντας πραγματική απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Επιπλέον, η Τουρκία πραγματοποιεί προκλητικές και επικίνδυνες ναυτικές ασκήσεις –ενίοτε με αληθινά πυρομαχικά– στα ελληνικά χωρικά ύδατα και γύρω από κατοικημένα νησιά.

Παρά αυτές τις επιθετικές προκλήσεις της κυβέρνησης Ερντογάν, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δηλώσει πως είναι ανοιχτή στο να εξετάσει αίτημα της Δημοκρατίας της Τουρκίας για αγορά 40 μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Lockheed Martin και σχεδόν 80 κιτ για τον υπάρχοντα τεράστιο στόλο πολεμικών αεροσκαφών της.

Η πώληση νέων F-16 και των αναβαθμισμένων κιτ στην Τουρκία θα υπονόμευε τον αμερικανικό νόμο, τις αξίες και τα συμφέροντα. Η Τουρκία έχει ήδη χρησιμοποιήσει τον υπάρχοντα στόλο αμερικανικών F-16 για να παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Ειδικοί αναλυτές εκφραζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με τη συνεγκατάσταση αναβαθμισμένων F-16 με τα ρωσικά S400, τα οποία διαθέτει και η Τουρκία.

Η τροπολογία του Κρις Πάπας θα απαγόρευε στις Ηνωμένες Πολιτείες να πουλήσουν κιτ εκσυγχρονισμού F-16 και να αναβαθμίσουν τεχνολογίες στην Τουρκία, εκτός εάν το Κογκρέσο λάβει πιστοποίηση ότι η Τουρκία δεν έχει παραβιάσει την κυριαρχία της Ελλάδας – ειδικά μέσω εδαφικών υπερπτήσεων ή παραβιάσεων της διεθνώς αναγνωρισμένης Περιοχής Πληροφοριών Πτήσεων της Ελλάδας (FIR). Ελπίζουμε ότι θα υποστηρίξετε αυτή τη σημαντική τροπολογία.

Σας ευχαριστούμε που λάβατε υπόψη σας τις απόψεις μας για αυτό το θέμα”.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top