ΔΙΕΘΝΗ

Τέξας: Το αγέννητο μωρό μου είναι και αυτό επιβάτης, είπε γυναίκα για να αποφύγει το πρόστιμο

Τέξας: Το αγέννητο μωρό μου είναι και αυτό επιβάτης, είπε γυναίκα για να αποφύγει το πρόστιμο

Η γυναίκα υποστήριξε ότι με τη πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστήριου των ΗΠΑ το μωρό που δεν έχει γεννηθεί ακόμη είναι και αυτό άνθρωπος και συνεπιβάτης του οδηγού.


Γυναίκα στο Τέξας, η οποία οδηγούσε σε λωρίδα για αυτοκίνητα με πολλούς επιβάτες (carpool lane), υποστήριξε ότι το αγέννητο μωρό της θα πρέπει να θεωρείται επιβάτης.

Αυτό, όπως υποστηρίζει, γιατί, με δεδομένη την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για τις αμβλώσεις, το αγέννητο παιδί της υπολογίζεται ως άτομο.

Στις 29 Ιουνίου η αστυνομία επέβαλε στη Μπράντι Μποτόν πρόστιμο 275 δολαρίων γιατί οδηγούσε σε λωρίδα που δεν έπρεπε. Η ίδια έλεγε ότι βιαζόταν να παραλάβει τον εξάχρονο γιο της.

Όταν ρωτήθηκε αν υπήρχαν άλλοι επιβάτες στο αυτοκίνητό της, έδειξε την κοιλιά της (είναι έγκυος 34 εβδομάδων) και είπε στον αστυνομικό: «Το μωρό μου είναι ακριβώς εδώ. Είναι ένα άτομο». Ο αστυνομικός, ωστόσο, φέρεται να είπε ότι η λωρίδα απαιτούσε δύο άτομα «έξω από το σώμα» και της επέβαλε το πρόστιμο.

Ενώ ο ποινικός κώδικας του Τέξας αναγνωρίζει ένα αγέννητο μωρό ως άτομο, οι ισχύοντες νόμοι σχετικά με τις μεταφορές στην πολιτεία δεν το κάνουν.

Η Μποτόν θα αμφισβητήσει το πρόστιμο στο δικαστήριο.

Η πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση για τα δικαιώματα των αγέννητων παιδιών.

Το Τέξας ήταν ανάμεσα στις 13 πολιτείες των ΗΠΑ που είχαν έτοιμη την απαγόρευση των αμβλώσεων, η οποία ενεργοποιήθηκε από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Στα τέλη Ιουνίου, δικαστής εξέδωσε προσωρινή διαταγή δίνοντας στις κλινικές αμβλώσεων στην πολιτεία δύο εβδομάδες για μέχρι να κλείσουν. Η απόφαση, ωστόσο, «πάγωσε» από το Ανώτατο Δικαστήριο του Τέξας.

Πηγη: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top