ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Δικαστήριο για την ρατσιστική επίθεση σε 29χρονη

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Δικαστήριο για την ρατσιστική επίθεση σε 29χρονη

Ομάδα ακτιβιστών από διάφορες οργανώσεις πραγματοποιούν εκδήλωση  διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστήριο Λάρνακας για τη ρατσιστική επίθεση εναντίον 29χρονης από το Κονγκό που είχε στην αγκαλιά το βρέφος της.

Ο 43χρονος που συνελήφθη για την επίθεση μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που προκάλεσε σάλο θα  παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για να απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από ανάρτηση βίντεο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που έδειχνε τον κατηγορούμενο να ξυλοκοπεί την 29χρονη. Πέραν από το βίντεο η Αστυνομία έχει στα χέρια της μαρτυρία που αναφέρει πως ο ύποπτος, όχι μόνο ξυλοκόπησε την 29χρονη, αλλά απείλησε πως θα σκοτώσει την ίδια και το παιδί της.

Ο 43χρονος αντιμετωπίζει τέσσερα αδικήματα που αφορούν στον νόμο για το ρατσισμό και την ξενοφοβία, σε επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, σε απειλή και σε δημόσια εξύβριση.

Η 29χρονη, που είναι αιτήτρια πολιτικού ασύλου, καταγγέλλοντας την υπόθεση ανέφερε στην Αστυνομία, πως είχε αγοράσει από τον ύποπτο αυτοκίνητο μάρκας ΒΜW, πληρώνοντας 900 ευρώ.

Το αυτοκίνητο, όπως είπε, το μετέφερε σε μηχανικό στο Παραλίμνι, ο οποίος της ανέφερε πως έχει πολλά μηχανικά προβλήματα. Γι’ αυτό, πρόσθεσε, μετέβη στο χώρο διαμονής του υπόπτου, προκειμένου να διευθετήσει να του παραδώσει το όχημα και να της επιστρέψει τα χρήματά της.

Όταν η παραπονούμενη ζήτησε από τον ύποπτο να της επιστρέψει το ποσό των 920 ευρώ ο ύποπτος φέρεται να της είπε «αυτή είναι η χώρα μου και θα κάνω ό,τι θέλω».

Έπειτα ο ύποπτος κατέβηκε από την πολυκατοικία όπου διαμένει και αφότου εξύβρισε την 29χρονη την κλώτσησε στην πλάτη και την γρονθοκόπησε, καθώς αυτή είχε το βρέφος της στην αγκαλιά.

Στη μαρτυρία της συμπατριώτισσά της, που κατέγραψε το περιστατικό σε βίντεο, ανέφερε πως άκουσε τον ύποπτο να απειλεί την 29χρονη, πως εάν δεν φύγει από το μέρος θα σκοτώσει την ίδια και το βρέφος της. Ανέφερε επίσης πως όταν ο ύποπτος αντιλήφθηκε ότι τον βιντεογραφεί, άρπαξε ένα σιδερένιο λοστό και απείλησε πως θα σκοτώσει και την ίδια.

Ο 43χρονος, μέσω του συνηγόρου του, ισχυρίστηκε πως η γυναίκα ήταν για τέσσερις ώρες στην περιοχή, φωνάζοντάς του και πως όταν κάλεσε την Αστυνομία, για να σπεύσει στο μέρος, δεν ανταποκρίθηκε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top