ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Οικονομικών: Συζήτησαν το συμπληρωματικό προϋπολογισμό της ΑΛΚ

Επ. Οικονομικών: Συζήτησαν το συμπληρωματικό προϋπολογισμό της ΑΛΚ

Τη δυνατότητα, αν επέλθει συμφωνία μεταξύ κράτους – εμπλεκόμενων μερών, να δοθούν αποζημιώσεις σε αχθοφόρους και / ή προσωπικό της Αρχής Λιμένων Κύπρου (ΑΛΚ) δίνει ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους €41,1 εκ. του οργανισμού για το 2015, όπως δήλωσε ο Προεδρεύων της Επιτροπής Άγγελος Βότσης.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία και τοποθετούμενος εκ μέρους της συντεχνίας ΣΥΑΛΚ – ΠΟΑΣ ο Δημήτρης Πάτσαλος εξέφρασε το αίτημα των εργαζομένων να διεκδικήσουν την εξαγορά των υπηρεσιών πλοήγησης και ρυμούλκησης, προσθέτοντας ότι τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν από την Αρχή Λιμένων Κύπρου αν επιθυμούν να δείξουν ενδιαφέρον.

Στις δηλώσεις του ο κ. Βότσης ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός αφορά  €41,1 εκ., το οποίο «είναι το ποσό το οποίο χρειάζεται για την εξαγορά των εργασιών από τους αχθοφόρους τόσο του λιμανιού της Λεμεσού, όσο και του λιμανιού της Λάρνακας και ταυτόχρονα να μπορεί να δοθεί και ένα άλλο ποσό, γύρω στα €10 εκ. αν επέλθει συμφωνία για να υπάρξουν αφυπηρετήσεις προσωπικού με συγκεκριμένα ωφελήματα τα οποία θα δοθούν».

Δίνει, πρόσθεσε, «τη δυνατότητα αυτά τα 41,1 εκ. για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αν και εφόσον καταλήξουν σε συμφωνία η Αρχή Λιμένων Κύπρου, η Κυβέρνηση ευρύτερα μαζί με τους εμπλεκόμενους σε αυτά τα δύο θέματα».

O κ. Πάτσαλος εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή οι υπάλληλοι της ΑΛΚ είναι οι μόνοι που μπορούν να κάνουν την εργασία αυτή της πλοήγησης – ρυμούλκησης αφού έχουν τύχει ειδικής εκπαίδευσης. Εξέφρασε την ανησυχία των υπαλλήλων ότι θα είναι εύκολο να τους αντικαταστήσουν μετά από κάποια χρόνια.

«Θέλουμε το δικαίωμα να διεκδικήσουμε», είπε, προσθέτοντας ότι «πιθανότατα θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού όταν τους ενημερώσουμε».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top