ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύνδεσμος Καταναλωτών: Ζητά φορολόγηση απροσδόκητων κερδών από φωτοβολταϊκά πάρκα

Σύνδεσμος Καταναλωτών: Ζητά φορολόγηση απροσδόκητων κερδών από φωτοβολταϊκά πάρκα

Τη φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα ζητά με ανακοίνωσή του ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.

Επισημαίνεται ότι υπάρχουν σημαντικά απροσδόκητα κέρδη στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα. «Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώνει σήμερα ο καταναλωτής είναι σε τέτοιο ύψος, που για ένα μεγάλο αριθμό καταναλωτών είναι αδύνατο ή σχεδόν αδύνατο να το αντέξει», προστίθεται.

Περαιτέρω, σημειώνεται ότι «τουλάχιστον το ένα τρίτο του συνολικού λογαριασμού του ρεύματος που πληρώνουμε σήμερα θα μπορούσε να αποφευχθεί». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτό «οφείλεται σε πράξεις ή παραλείψεις των Αρμοδίων Αρχών με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να έχουν πληρώσει μέχρι σήμερα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δημόσια συνέντευξή του παραδέχθηκε ότι υπάρχουν απροσδόκητα κέρδη και ότι θα φορολογηθούν», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η φορολόγηση αυτών των κερδών θα αποφέρει επιπρόσθετα έσοδα στο κράτος που θα μπορούσαν να διατεθούν για βοήθεια ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών ότι διερευνάται η περίπτωση για διαπίστωση τυχόν απροσδόκητων κερδών και η τυχόν φορολόγησή τους, όπως επίσης ότι στις αρχές του 2023 θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει την έρευνά του, έχουν προκαλέσει τα αισθήματα των καταναλωτών», αναφέρεται.

Ο Σύνδεσμος Καταναλωτών αναφέρει ότι θεωρεί αυτές τις δηλώσεις «ως άστοχες, μη λογικά τεκμηριωμένες» και ότι «υποτιμούν βάναυσα τη νοημοσύνη των καταναλωτών». «Πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών φαίνεται να είναι η μη φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών και δεν έχει την ευθύτητα και το θάρρος να τη μεταφέρει στους καταναλωτές», εκτιμάται.

Οι καταναλωτές απαιτούν και ζητούν να τυγχάνουν του σεβασμού που τους αξίζει, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλλει απειλές για την ζωή του ο Βέργας: «Υποψιάζομαι ποιος βρίσκεται πίσω» - Όσα αναφέρει στο «Τ»

Μειώθηκε η ποινή φυλάκισης του Ρώσου για το θανατηφόρο με θύμα τον Παναγιώτη Χριστοφόρου - Αυτός είναι ο λόγος

Εκλογές 2024: Ιδού οι εκλεκτοί του ΔΗΚΟ για Δημάρχοι και Αντιδημάρχοι - Με κατά βούληση για τον ΕΟΑ Αμμοχώστου

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Άνδρας έπεσε από τον Λευκό Πύργο και σκοτώθηκε

Αρχιεπίσκοπος για Μονή Αββακούμ: «Καλούν και άλλους μάρτυρες - Το πόρισμα της ανακριτικής θα σταλεί στο εξαμελές»

Τροχαίο στην Αγία Νάπα: Δεν φορούσαν κράνος οι δύο νεαροί - Χωρίς άδεια και ασφάλεια ο οδηγόςΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

«Τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρετίζοντας εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις αναμένονται σύντομα, μαζί με σειρά νομοθετημάτων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top