ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προειδοποιεί την επιτροπή Ad Hoc ο Γενικός Ελεγκτής : Πολλά εκατ. το κόστος ανεξάρτητης επιτροπής για τις ΚΑ

Προειδοποιεί την επιτροπή Ad Hoc ο Γενικός Ελεγκτής : Πολλά εκατ. το κόστος ανεξάρτητης επιτροπής για τις ΚΑ

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης με επιστολή και δια ζώσης στη συνεδρία σήμερα της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις Κυπριακές Αερογραμμές, ενημέρωσε το σώμα πως εάν η Επιτροπή επιμένει στο διορισμού ανεξάρτητου εξειδικευμένου οίκου για να ερευνήσει τα πεπραγμένα στις ΚΑ αυτό θα έχει κόστος πολλά εκατομμύρια ευρώ στο φορολογούμενο πολίτη, για αυτό και η Επιτροπή αποφάσισε να συνεχίσει την εξέταση των όσων οδήγησαν στις ΚΑ σε κλείσιμο χωρίς να επιμένει σε μελέτη και να καταλήξει σε έκθεση την οποία θα υποβάλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Γενικό Εισαγγελέα.

Την απόφαση της Επιτροπής ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του σώματος Νίκος Τορναρίτης μετά τη συνάντηση της Επιτροπής με τον Γενικό Ελεγκτή.

Για να μην φορτωθεί επιπλέον κόστος για τις ΚΑ ο φορολογούμενος η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι θα συνεχίσει την εξέταση των θεμάτων, των αποφάσεων των Διοικητικών Συμβουλίων και των πεπραγμένων μέχρι την τελευταία στιγμή ύπαρξης των ΚΑ και ακολούθως “θα στείλουμε την έκθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατία και τον Γενικό Εισαγγελέα”, είπε ο κ. Τορναρίτης.

Πρόσθεσε ότι στην έκθεση θα περιληφθούν τα συμπεράσματα για τα όσα περιέλθουν σε γνώση της Επιτροπής και που μπορούν οι Βουλευτές με τη βοήθεια των λειτουργών της Βουλής να αναλύσουν.

Ο κ. Τορναρίτης είπε πως θα καταγραφούν τα σημεία στα οποία η Επιτροπή δεν μπορεί να αποφανθεί επειδή απαιτούνται εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Οταν ετοιμασθεί η έκθεση θα είναι στο χέρι του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Γενικού Εισαγγελέα να λειτουργήσουν ως θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας και είτε  να διορίσουν ερευνητική επιτροπή, είτε να ενεργήσουν όπως κρίνουν σκόπιμο.

Ερωτηθείς εάν από τις μέχρι τώρα καταθέσεις ενώπιον της Επιτροπής προκύπτουν ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα, ο κ. Τορναρίτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν γκρίζες ζώνες στις οποίες η Βουλή δεν μπορεί να μπει.

Παρατήρησε επίσης ότι αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα το τεκμήριο της αθωότητας και ως εκ τούτου όλοι είναι αθώοι μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή τους και καταλήγοντας βεβαίωσε ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει το έργο που της ανέθεσε το κοινοβούλιο με προσήλωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top