ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Στεφάνου: ΑΚΕΛ και ΡΤΚ έχουν βαρυσήμαντο ρόλο να διαδραματίσουν στον αγώνα για λύση

Στέφανος Στεφάνου: ΑΚΕΛ και ΡΤΚ έχουν βαρυσήμαντο ρόλο να διαδραματίσουν στον αγώνα για λύση

ΑΚΕΛ και ΡΤΚ, παρά τις δύσκολες συνθήκες, έχουν βαρυσήμαντο ρόλο και αυτός είναι να πρωταγωνιστήσουν, σε συνεργασία με το προοδευτικό κομμάτι των κοινοτήτων μας, για να συμβάλουμε εποικοδομητικά τόσο στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού όσο και στην ανάγκη κινητοποίησης όλων των Κυπρίων στον αγώνα για λύση κι επανένωση της κοινής μας πατρίδας, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Σε μήνυμά του στο 28ο Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), ο κ. Στεφάνου είπε ότι κόντρα στην αναβίωση του εθνικισμού-σοβινισμού και της απαράδεκτης θέσης περί λύσης δύο κρατών ή και άλλων νεοφανών ιδεών, «οφείλουμε να συνεχίσουμε την τιτάνια προσπάθεια για να πείσουμε πως ο μόνος δρόμος για μόνιμη ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία της Κύπρου είναι η ομοσπονδιακή λύση».

«Είμαστε βέβαιοι ότι η λύση του Κυπριακού θα αποτελέσει περιφανής νίκη και στον σκληρό αγώνα στον οποίο πρωτοστατείτε για διαφύλαξη της κοινοτικής ύπαρξης και της βούλησης των Τουρκοκυπρίων», είπε ο κ. Στεφάνου.

Συνέχισε λέγοντας πως αποτελεί αναντίλεκτο γεγονός πως τα δύο κόμματα διαχρονικά δίνουν κοινό αγώνα για λύση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, όπως αυτή καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Σ.Α. του ΟΗΕ.

«Θεωρούμε ότι στη βάση λύσης δίνουν συγκεκριμένο περιεχόμενο οι συγκλίσεις των δύο πλευρών, από την περίοδο Χριστόφια -Ταλάτ μέχρι και το 2017, καθώς και το πλαίσιο Γκουτέρες. Αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία θα πρέπει να στηριχθεί η επόμενη διαπραγματευτική προσπάθεια εκκινώντας από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντάνα», κατέληξε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top