ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκάνδαλο: Μέλος της ΕΔΥ επιχείρησε να βολέψει γιατρό με κομματικές άκρες και χωρίς προσόντα

Σκάνδαλο: Μέλος της ΕΔΥ επιχείρησε να βολέψει γιατρό με κομματικές άκρες και χωρίς προσόντα

«Κόλπο γκρόσο» με προαγωγή γιατρού σε θέση βοηθού διευθυντή κλινικής/τμήματος γενικής χειρουργικής, επιχείρησε να κάνει μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας λίγο πριν τη λήξη της θητείας του την 1η Ιουλίου.

Ο τρόπος που ενήργησε, μάλιστα, καταδεικνύει ότι η λογική του μέσου και του βολέματος... ομοϊδεατών, καλά κρατεί στην Κύπρο του 2015.

Λίγες μέρες πριν την αποχώρηση
Η θητεία της προηγούμενης Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας έληξε την 1η Ιουλίου (από 2 Ιουλίου ανέλαβαν νέα στελέχη). Ωστόσο, πέντε ημέρες πριν, μέλος της ΕΔΥ έπεισε άλλους συναδέλφους του να ενεργήσουν έτσι ώστε να «κλείσει» το θέμα προαγωγής γιατρού και να καλυφθεί η θέση του βοηθού διευθυντή κλινικής/τμήματος γενικής χειρουργικής. Μάλιστα, πάνω στη μανία του να βολέψει συγκεκριμένο ιατρό στη θέση, με τον οποίο ανήκουν στο ίδιο κόμμα, παρέκαμψε κάθε κανονισμό.

Τέσσερις μέρες προηγουμένως
Καταρχάς, ειδοποίησε στις 26 Ιουνίου τους τέσσερις υποψήφιους για τη θέση, να παρουσιαστούν σε προφορική εξέταση ενώπιον  της ΕΔΥ στις 30 Ιουνίου. Με άλλα λόγια, οι υποψήφιοι ενημερώθηκαν τέσσερις μόλις μέρες προηγουμένως ότι έπρεπε να πάνε σε συνέντευξη για τη θέση για την οποία επέδειξαν ενδιαφέρον και πέντε μέρες πριν λήξει και επίσημα η θητεία των μελών της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας!

Κάποιοι υποψήφιοι είτε είχαν ειλημμένες υποχρεώσεις, είτε έλειπαν και κατά συνέπεια, ήταν αμφίβολο κατά πόσον θα μπορούσαν να παραστούν στην προφορική εξέταση (interview). Ήταν όμως... διαθέσιμος ο γιατρός για τον οποίο προοριζόταν για τη θέση.

Ο σχετικός κανονισμός προνοεί ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα και συνήθως ειδοποιούνται να παρουσιαστούν για προφορική εξέταση τουλάχιστον 15 ημέρες προηγουμένως, ούτως ώστε να έχουν χρόνο να κάνουν διευθετήσεις με το πρόγραμμά τους. Κανόνας που παρακάμφθηκε σκανδαλωδώς...

Πήραν μυρωδιά
Ευτυχώς κάποια μέλη της ΕΔΥ πήραν «μυρωδιά» τι προσπαθούσε να πετύχει ο συνάδελφός τους, ο οποίος ήθελε να «βολέψει» ομοϊδεάτη γιατρό, που είχε συγγένεια εξ αγχιστείας με ισχυρό πολιτικό πρόσωπο. Έτσι, έθεσαν τέλος στα βρόμικα σχέδιά του... Σθεναρή αντίσταση πρόβαλε συγκεκριμένο μέλος που ήταν πλήρως ενημερωμένο για τα όσα είχαν γίνει παρασκηνιακά.

Δεν είχε τα προσόντα – Παραποιημένα στοιχεία
Η σκανδαλώδης απόπειρα προαγωγής κρύβει κι άλλες παραμέτρους όμως. Ο... ευνοούμενος γιατρός δεν είχε τα απαραίτητα προσόντα για να πάρει τη θέση. Οι άλλοι υποψήφιοι, μάλιστα, έκαναν καταγγελίες είτε προφορικά είτε γραπτώς ότι ο εν λόγω χειρουργός δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, παρόλο που η ενδοτμηματική επιτροπή (Υπουργείο Υγείας) σκανδαλωδώς τον ενέκρινε για την θέση.

Πιο συγκεκριμένα:
•    Δεν πληρούσε το κριτήριο της πενταετούς υπηρεσίας.
•    Δεν είχε την απαιτούμενη πείρα στην γενική χειρουργική. Δεν είχε 12ετη πείρα στην ειδικότητα της γενικής χειρουργικής.
•    Ο υποψήφιος για τη θέση δήλωσε ψευδή στοιχεία. Ενώ υποστήριξε ότι σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο θήτευσε σε κλινική, εντούτοις το ίδιο διάστημα εργαζόταν ως έκτακτος ιατρικός λειτουργός.

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top