ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάτω από 6 δις η εξάρτηση της Κύπρου από τον ELA

Κάτω από 6 δις η εξάρτηση της Κύπρου από τον ELA

Κάτω από τα €6 δισεκατομμύρια υποχώρησε η εξάρτηση της Τράπεζας Κύπρου από την έκτακτη ρευστότητα της ΕΚΤ (ELA), σύμφωνα με την μηνιαία συνοπτική κατάσταση της Κεντρικής Τράπεζας στις 30 Ιουνίου.

Ο ELA υποχώρησε κατά €500 εκατομμύρια στα €5,9 δισ., καθώς η Τράπεζα Κύπρου είχε προχωρήσει στην αποπληρωμή στον μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας μετά τη μερική αποπληρωμή από την Κυπριακή Δημοκρατία στις 9 Ιουνίου ομολόγου που εκδόθηκε για την ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας και μεταφέρθηκε στην Τράπεζα Κύπρου το Μάρτιο του 2013.

Παράλληλα, η εξάρτηση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος από πράξεις νομισματικής πολιτικής (απευθείας χρηματοδότηση από τη ΕΚΤ) υποχώρησε κατά €234 εκατ., υποχωρώντας στα 762 εκατ. στα τέλη Ιουνίου από £996 εκατ. στις 31 Μαΐου. Έτσι η συνολική εξάρτηση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος από τον ELA και τις πράξεις νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ υποχώρησε στα €6,66 δισ. από €7.40 δισ. το Μάιο. Η συνεχιζόμενη μείωση του ELA αλλά και της χρηματοδότησης από τις πράξεις νομισματικής πολιτικής είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση στο σύνολο ενεργητικού της ΚΤΚ στα €11,47δισ. το Ιούνιο από 11,82 δισ. το Μάιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top