Στα σκαριά το νέο Κέντρο Ψυχικής Υγείας - Ξεκινούν τα έργα για την Α’ φάση

Στα σκαριά το νέο Κέντρο Ψυχικής Υγείας - Ξεκινούν τα έργα για την Α’ φάση

Ο χώρος έχει περιφραχθεί και τα έργα για την Α’ φάση του νέου Κέντρου Ψυχικής Υγείας στη Λευκωσία, δίπλα από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας, αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.

Υπενθυμίζεται πως ο διαγωνισμός για το Έργο, που αφορά στην Α’ Φάση προκηρύχθηκε στις 28 Μαΐου 2022. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Έργου ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ και αναμένεται να αποπερατωθεί σε 24 μήνες από την υπογραφή του συμβολαίου ανάθεσης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπο Χαριλάου στην Α’ Φάση ανέγερσης εντάσσονται δύο Κλινικές Οξέων Περιστατικών Ανδρών και Γυναικών αντίστοιχα, με δυναμικότητα 17 κλινών η κάθε μία, όπως επίσης και η Θεραπευτική Μονάδα Εξαρτημένων Ατόμων δυναμικότητας 20 κλινών, μέσω της οποίας παρέχονται υπηρεσίες απεξάρτησης από το αλκοόλ και άλλες νόμιμες ουσίες περιλαμβανομένων και των Εξωτερικών Ιατρείων της Μονάδας.

Επιπλέον το Έργο θα περιλαμβάνει εξωτερικές εργασίες, κατασκευή πεζοδρομίων, εσωτερικών δρόμων, χώρων διακίνησης και στάθμευσης όπως επίσης και τοπιοτέχνηση του περιβάλλοντα χώρου.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ιστορική μέρα για την Κύπρο: Πρώτη επίσκεψη Προέδρου των ΗΑΕ – Τι αλλάζει στις σχέσεις των δύο χωρών

Ιστορική μέρα για την Κύπρο: Πρώτη επίσκεψη Προέδρου των ΗΑΕ – Τι αλλάζει στις σχέσεις των δύο χωρών

Σήμερα, 14 Δεκεμβρίου 2025, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχης Mohammed bin Zayed al Nahyan, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Πρόκειται για ιστορική επίσκεψη, την πρώτη του Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Κύπρο, η οποία επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο την νέα δυναμική που αναπτύσσεται στις σχέσεις των δυο χωρών αλλά και το στρατηγικό βάθος και την ωριμότητα που έχουν αποκτήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE