ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο - Το Κυπριακό πρώτο στην ατζέντα

Την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο - Το Κυπριακό πρώτο στην ατζέντα

Συνέρχεται την Τρίτη το πρωί, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να απασχολήσει η πορεία των συνεχιζόμενων, υπό την αιγίδα των ΗΕ, συνομιλιών για το Κυπριακό.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε είχε δηλώσει μετά την τελευταία συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί την περασμένη Παρασκευή πως η διαδικασία των συνομιλιών για συνολική λύση στο Κυπριακό είναι σίγουρα σε καλό δρόμο και προχωρεί με μια αρκετά εντυπωσιακή ταχύτητα, και πως αυτό οφείλεται στους δύο ηγέτες.

“Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η δυναμική ενέργεια και το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί έχουν αρχίσει να αποδίδουν πραγματικά οφέλη”, ανέφερε, προσθέτοντας πως οι πλευρές δεν συζητούν μόνο εποικοδομητικά η μια με την άλλη αλλά παράλληλα εστιάζουν τις συζητήσεις τους στην επίτευξη ουσιαστικής και καθημερινής προόδου σε βασικά θέματα.

Εξάλλου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δηλώσει, μετά τη συνάντηση, ότι εντείνεται και αναβαθμίζεται ο ρόλος που μπορεί η ΕΕ να διαδραματίσει στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας ομόσπονδης λύσης του κυπριακού προβλήματος, στη βάση των όσων έχουν συμφωνηθεί.

Επεσήμανε πως είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι και τα προβλήματα που αναφύονται θα ξεπεραστούν, “έτσι ώστε να φτάσουμε το συντομότερο δυνατόν σε μια λύση που να διασφαλίζει τη διάρκεια, τη λειτουργικότητα, τη βιωσιμότητα και, ιδιαίτερα, ένα ευρωπαϊκό κράτος”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top