Την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο - Το Κυπριακό πρώτο στην ατζέντα

Την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο - Το Κυπριακό πρώτο στην ατζέντα

Συνέρχεται την Τρίτη το πρωί, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να απασχολήσει η πορεία των συνεχιζόμενων, υπό την αιγίδα των ΗΕ, συνομιλιών για το Κυπριακό.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε είχε δηλώσει μετά την τελευταία συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί την περασμένη Παρασκευή πως η διαδικασία των συνομιλιών για συνολική λύση στο Κυπριακό είναι σίγουρα σε καλό δρόμο και προχωρεί με μια αρκετά εντυπωσιακή ταχύτητα, και πως αυτό οφείλεται στους δύο ηγέτες.

“Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η δυναμική ενέργεια και το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί έχουν αρχίσει να αποδίδουν πραγματικά οφέλη”, ανέφερε, προσθέτοντας πως οι πλευρές δεν συζητούν μόνο εποικοδομητικά η μια με την άλλη αλλά παράλληλα εστιάζουν τις συζητήσεις τους στην επίτευξη ουσιαστικής και καθημερινής προόδου σε βασικά θέματα.

Εξάλλου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δηλώσει, μετά τη συνάντηση, ότι εντείνεται και αναβαθμίζεται ο ρόλος που μπορεί η ΕΕ να διαδραματίσει στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας ομόσπονδης λύσης του κυπριακού προβλήματος, στη βάση των όσων έχουν συμφωνηθεί.

Επεσήμανε πως είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι και τα προβλήματα που αναφύονται θα ξεπεραστούν, “έτσι ώστε να φτάσουμε το συντομότερο δυνατόν σε μια λύση που να διασφαλίζει τη διάρκεια, τη λειτουργικότητα, τη βιωσιμότητα και, ιδιαίτερα, ένα ευρωπαϊκό κράτος”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«State of the Union»: Γεμάτη δράσεις η νέα χρονιά – Τα έργα που ολοκληρώνονται, τα σχέδια που επεκτείνονται και οι προτάσεις που «μπαίνουν στο αυλάκι»

«State of the Union»: Γεμάτη δράσεις η νέα χρονιά – Τα έργα που ολοκληρώνονται, τα σχέδια που επεκτείνονται και οι προτάσεις που «μπαίνουν στο αυλάκι»

Σε πέντε προτεραιότητες βασίζεται το διακυβερνητικό πρόγραμμα του Νίκου Χριστοδουλίδη και για το 2026 προγραμματίζονται 59 συνολικά δράσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE