ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλίδης: Δεν γνωρίζει το Υπουργικό λεπτομέρειες για τα τηλεπικοινωνιακά συστήματα της ΚΥΠ

Χριστοδουλίδης: Δεν γνωρίζει το Υπουργικό λεπτομέρειες για τα τηλεπικοινωνιακά συστήματα της ΚΥΠ

Δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργικού Συμβουλίου να γνωρίζει λεπτομέρειες για τα τηλεπικοινωνιακά συστήματα που χρησιμοποιεί η ΚΥΠ, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος είπε ότι υπάρχουν τεχνοκράτες που αξιολογούν συστήματα.

κλήθηκε να πει αν το Προεδρικό γνώριζε τη δυνατότητα του τηλεπικοινωνιακού συστήματος της ΚΥΠ, αναφέροντας ότι «στις 23 Νοεμβρίου το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την εξαίρεση από τη διαδικασία των προσφορών, όπως προνοείται από το σχετικό Νόμο, την αγορά τηλεπικοινωνιακού συστήματος για τις ανάγκες της ΚΥΠ».

Σε ερώτηση αν γνώριζε το Υπουργικό Συμβούλιο λεπτομέρειες για το σύστημα, ο Εκπρόσωπος είπε: «Δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργικού. Υπάρχουν τεχνοκράτες που αξιολογούν συστήματα. Για το συγκεκριμένο η αξιολόγηση έγινε από προηγουμένως. Αξιολογούνται συστήματα, αξιολογούνται δεδομένα και το όλο θέμα ήρθε στο Υπουργικό Συμβούλιο για τη συγκεκριμένη πτυχή που σας έχω αναφέρει”.

Σε ερώτηση αν θα το ενέκρινε το Υπουργικό στην περίπτωση που γνώριζε, ο Εκπρόσωπος είπε ότι δεν θα απαντήσει σε υποθετική ερώτηση, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι “αυτό που και τα κόμματα θεωρούν, ότι θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας – και είμαι βέβαιος ότι ο κυπριακός λαός το καταλαβαίνει – δεν πρέπει να τυγχάνουν δημόσιας συζήτησης”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι με δεδομένο ότι η ΚΥΠ υπάγεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη βάση των ανακοινώσεων του παραιτηθέντος Προϊστάμενου της ΚΥΠ, Ανδρέα Πενταρά, υπάρχει θέμα απόκρυψης από τον Πρόεδρο ή του κ. Πενταρά κάποιων στοιχείων, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «όσον αφορά το συγκεκριμένο σύστημα, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εν λόγω συστήματος, το Υπουργικό Συμβούλιο δεν είχε γνώση όσον αφορά το συγκεκριμένο σύστημα”.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε διαβεβαιώσεις ότι δεν παρακολουθούνται προσωπικά δεδομένα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αυτή είναι η ενημέρωση που έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας”, για να προσθέσει ότι “θεωρούμε ότι αυτό το θέμα είναι πολύ σημαντικό”.

“Είναι η παρούσα Κυβέρνηση που απέστειλε στη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο που αφορά το θέμα. Και εμείς ευελπιστούμε ότι το συντομότερο, με την επανέναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, το θέμα αυτό θα προωθηθεί και θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα”, είπε.

Κληθείς να πει πότε θα διοριστεί νέος Προϊστάμενος της ΚΥΠ, είπε ότι «το θέμα αυτό εναπόκειται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα πρέπει να αναμένουμε κάποιες μέρες για να ληφθούν αποφάσεις», ενώ σε ερώτηση αν υπήρξε διαβούλευση με τα κόμματα απάντησε ότι «είναι αποκλειστικό θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Παραίτηση Υπ. Υγείας
-------------------------------
Αναφορικά με το θέμα διορισμού νέου Υπουργού Υγείας, είπε ότι «κατά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Πατσαλή, για το σημαντικό έργο, που επιτέλεσε στο Υπουργείο Υγείας”.

Ερωτηθείς πότε θα διοριστεί νέος Υπουργός Υγείας, είπε ότι “θα πρέπει να αναμένουμε ενδεχομένως τις επόμενες δέκα μέρες να υπάρξει απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, μπορεί και ενωρίτερα, είναι αποκλειστικό δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας”.


Σε ερώτηση πώς θα χειριστεί η Κυβέρνηση το θέμα του ΓΕΣΥ με την Τρόικα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι “είμαστε σε επαφή, θα εξηγήσουμε την κατάσταση πραγμάτων. Το θέμα είναι να έχεις θετικά αποτελέσματα. Υπάρχει πολιτική βούληση, υπάρχει πολιτική πρόθεση και αισιοδοξούμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα”.


Μεταρρυθμίσεις
----------------------
“Επειδή έχουν ακουστεί πολλά σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις”, είπε, “αναφέρω ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι ανάμεσα στους βασικούς πυλώνες αυτής της διακυβέρνησης, έχουμε δει στην πράξη πώς έχουν προχωρήσει σε πολλούς τομείς και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η πολιτική απόφαση να προχωρήσουν και στον τομέα της υγείας θα γίνει, και θα πρέπει να αναμένουμε σύντομα να δούμε προς την κατεύθυνση αυτή συγκεκριμένα αποτελέσματα”.

Ανέφερε ακόμα πως “είναι κατανοητό ότι οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να προκαλέσουν αντιδράσεις”, σημειώνοντας ότι “ο κόσμος όταν συνηθίσει σε ένα σύστημα δεν είναι πολύ εύκολο να δεχθεί κάτι καινούριο”. “Αλλά για όλα υπάρχει ο διάλογος, και μέσα από έναν εποικοδομητικό και δημιουργικό διάλογο μπορούμε να βρούμε εκείνες τις λύσεις που είναι οι καλύτερες για τον κυπριακό λαό”, πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



Σε αποστολή για γερά νεύρα η Ολγκίν - «Όχι» Τατάρ σε τριμερή - Εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Σε αποστολή για γερά νεύρα η Ολγκίν - «Όχι» Τατάρ σε τριμερή - Εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Χωρίς να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν ολοκλήρωσε την πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και στη συνέχεια με τον Ερσίν Τατάρ, στα κατεχόμενα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top