ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ναμί: Να ερωτηθούν οι Ε/κ αν θέλουν διαζύγιο ή ομοσπονδία

Ναμί: Να ερωτηθούν οι Ε/κ αν θέλουν διαζύγιο ή ομοσπονδία

Η τ/κ εφημερίδα «Σταρ» με τίτλο «Πρέπει να ερωτηθούν οι Ε/κ εάν θέλουν διαζύγιο ή ομοσπονδία» αναφέρεται σε δηλώσεις του πρώην Τ/κ διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί στο τ/κ κανάλι Αντ., Ο κ. Ναμί δήλωσε ότι ενόσω δεν υπάρχει κόστος γι’ αυτόν που θα εγκαταλείψει το τραπέζι των συνομιλιών, «ακόμα και πουλιά στον αέρα να πιάνουμε, δεν πρόκειται να λυθεί το Κυπριακό».

Ανέφερε επίσης ότι μετά από 25 χρόνια εμπειρίας στις διαπραγματεύσεις, διαπίστωσε πως για να υπάρξει λύση πρέπει να πουν «ναι» και οι δυο πλευρές. «Πώς θα γίνει αυτό; Ενας δρόμος υπάρχει. Να συνεχίσουμε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ από εκεί που μείναμε και να το τελειώσουμε. Όταν τελειώσει αυτό και εάν οι Ε/κ πουν όχι, τότε πρέπει από την αρχή να ορίσουμε το τι θα γίνει». Η προσωπική του άποψη, είπε, είναι πως θα πρέπει αυτό να είναι η αναγνώριση δύο κρατών. «Πρέπει να ρωτήσουμε τους Ε/κ ψηφοφόρους εάν αυτό που θέλουν είναι, όχι το παρόν στάτους κβο, αλλά μια ομοσπονδία, ή ένα διαζύγιο. Γιατί κάθε φορά το αποτέλεσμα καταλήγει στο στάτους κβο (υφιστάμενο). Εάν κάνουμε αυτήν την ερώτηση από την αρχή τότε το Κυπριακό με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα λυθεί», ανέφερε ο Οζντίλ Ναμί.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top