ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Πνίγηκαν έξι Σύροι μετανάστες σε ναυάγιο

Τουρκία: Πνίγηκαν έξι Σύροι μετανάστες σε ναυάγιο

Έξι παράτυποι μετανάστες συριακής καταγωγής πνίγηκαν όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε ανοικτά των τουρκικών ακτών, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το πρόχειρο σκάφος είχε ξεκινήσει από παραλιακή πόλη στη βορειοδυτική Τουρκία, το Αϊβατζίκ, προκειμένου να φθάσει στην Ελλάδα διαπλέοντας το Αιγαίο, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Άλλοι 10 άνθρωποι οι οποίοι επέβαιναν στο σκάφος, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, διασώθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή.

Η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 1,8 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που διέφυγαν από τον πόλεμο στην πατρίδα τους και έχει γίνει ενδιάμεσος σταθμός των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αφότου άρχισε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία πριν από τέσσερα και πλέον χρόνια, το ισλαμο-συντηρητικό καθεστώς της Τουρκίας κατηγορεί συχνά τη διεθνή κοινότητα ότι δεν αναλαμβάνει το μερίδιό της όσον αφορά τη φιλοξενία των προσφύγων, κυρίως σε ό,τι αφορά το οικονομικό.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top