ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H κρυφή ψήφος, η χαμένη και η χαλαρή, ανησυχεί Αβέρωφ, Μαυρογιάννη και Χριστοδουλίδη

H κρυφή ψήφος, η χαμένη και η χαλαρή, ανησυχεί Αβέρωφ, Μαυρογιάννη και Χριστοδουλίδη

Με τα χίλια τρέχουν οι υποψήφιοι και τα κόμματα για τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, ανεξάρτητα από τις αρχιεπισκοπικές εκλογές που μπαίνουν σφήνα το επόμενο διάστημα. Τα επιτελεία των υποψηφίων και των κομμάτων διαβάζουν συνεχώς τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και προσπαθούν να εντοπίσουν τα αδύνατά τους σημεία για να τα βελτιώσουν, και μαζί, να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα που διαθέτουν, έναντι των πολιτικών τους αντιπάλων.

ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ σε μάχη συσπείρωσης

Στα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, η προσπάθεια στρέφεται επίμονα προς την κατεύθυνση της αύξησης της συσπείρωσης. Ειδικά στον ΔΗΣΥ το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, αφού ο Νίκος Χριστοδουλίδης αφαιρεί από την υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος. Στο επιτελείο του Αβέρωφ Νεοφύτου εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει αύξηση της συσπείρωσης και ότι η κάλπη θα διαψεύσει για μια ακόμη φορά τις δημοσκοπήσεις. Την ίδια όμως ώρα θέλουν να διασφαλίσουν, στο βαθμό που είναι δυνατόν, ότι δεν θα επηρεαστούν αρνητικά από το φαινόμενο της «κρυφής ψήφου», δηλαδή, από όσους δηλώνουν ψευδώς υποστήριξη με συμφεροντολογικό κίνητρο. Η ίδια ανησυχία υπάρχει και στο ΑΚΕΛ, στο οποίο επίσης εντατικοποιείται η προσπάθεια για αύξηση της συσπείρωσης γύρω από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη. Στο επιτελείο του τέως διαπραγματευτή αλλά και στο ΑΚΕΛ εμφανίζονται αισιόδοξοι από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν τον υποψήφιο να δίδει τη μάχη με τον Αβέρωφ Νεοφύτου για τον δεύτερο γύρο. Ωστόσο, θέλουν να δουν τον Ανδρέα Μαυρογιάννη να προηγείται ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για αύξηση και της παράστασης νίκης, κάτι που θα έχει συμβολική αξία και θα δώσει ώθηση στον ψυχολογικό τομέα, ενώ την ίδια ώρα, θα αποφευχθεί ο κίνδυνος απωλειών από το φαινόμενο της χαμένης ψήφου.

Χριστοδουλίδης σε εγρήγορση

Στο επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη καταβάλλουν προσπάθεια ώστε η μεγάλη διαφορά στην πρόθεση ψήφου από τους ανθυποψηφίους του να μην μείνει στις δημοσκοπήσεις αλλά να γίνει πραγματικότητα στην κάλπη. Για το λόγο αυτό εντατικοποιούν τις ενέργειες προς τους ηλικιακά νέους ψηφοφόρους και άλλες ομάδες υποστηρικτών των οποίων η ψήφος χαρακτηρίζεται «χαλαρή», με αυξημένο κίνδυνο να μην αποτυπωθεί στην κάλπη. Στο επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη εντοπίζουν αυτό το ζήτημα με την προσδοκία ότι θα είναι σε περιορισμένη έκταση και δεν θα ανατρέψει τη μεγάλη εικόνα, που δείχνει σαφές προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης, κάτι που αποδίδεται στις υψηλές επιδόσεις που καταγράφει σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευναςΥποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top