ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κραυγή απόγνωσης: «Θέλω να δουλέψω» - Άλλαξαν το σύστημα στη Βουλή και άφησαν εκτός τυφλή υπάλληλο

Κραυγή απόγνωσης: «Θέλω να δουλέψω» - Άλλαξαν το σύστημα στη Βουλή και άφησαν εκτός τυφλή υπάλληλο

Πού είναι η ισότητα διερωτάται η Γιώτα Αντωνίου, τηλεφωνήτρια εδώ και πολλές δεκαετίες στην Βουλή των Αντιπροσώπων, με οπτική αναπηρία.

Μετά την «τεχνολογική αναβάθμιση» του συστήματος, βάζοντας τηλέφωνα με οθόνες, η Γιώτα Αντωνίου δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά της, με την ίδια να αναζητεί λύση αφού όπως τόνισε θέλει να δουλέψει.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», η κα. Αντωνίου δήλωσε «είμαι άνθρωπος με ενέργεια, θέλω να τη διοχετεύω, να δουλεύω και δεν μπορώ να παίρνω τα λεφτά και να κάθομαι».

Στο παρελθόν δούλευε με ένα πίνακα με πάρα πολλές γραμμές και εξυπηρετούσε τις διάφορες Επιτροπές της Βουλής, γραμματείς, δημοσιογράφους. Πριν το ξέσπασμα της πανδημίας στην Κύπρο, της έφεραν ένα τηλέφωνο το οποίο για να το λειτουργήσει κανείς πρέπει να βλέπει. «Αν ενώσω την γραμμή, δεν μπορώ να καταλάβω αν ενώθηκε ή αν είναι κρατημένη», σημείωσε. «Δεν με προειδοποίησαν καν. Και όταν ρώτησα γιατί δεν με ενημέρωσαν πριν το φέρουν, μου είπαν είσαι η τελευταία που θα ενημερωθεί. Φανταστείτε σε τι κοινωνία ζούμε. Πού είναι η ισότητα; τα ανθρώπινα δικαιώματα; Πού είναι η κατοχύρωση του επαγγέλματος για τα άτομα με οπτική αναπηρία», διερωτήθηκε.

Το νέο σύστημα το οποίο μπήκε σε όλη την Δημοσία Υπηρεσία αποκλείει κάθε τυφλό άτομο όπως εξήγησε. Και μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, πρόσφατα είχε ανοίξει παρόμοια θέση σε Υπουργείο και προτίμησαν να τοποθετήσουν ένα αρτιμελές άτομο παρά να πάει η ίδια που δεν έχει δουλειά και είναι το επάγγελμά της που το κάνει εδώ και 36 χρόνια.

«Θεωρώ τον εαυτό μου ότι είμαι άχρηστη. Αγαπώ τη δουλειά μου αλλά η δεν το αντέχει πλέον η ψυχολογία μου. Αν είναι να πηγαίνω και να παίρνω απλά τον μισθό μου δεν το θέλω. Ας με αποζημειώσουν και να με σπίτι μου αφού δεν μας χρειάζονται», είπε με πόνο. Μάλιστα, ρωτώντας αρμόδια υπηρεσία με ποιο σκεπτικό τοποθέτησαν το νέο σύστημα της απάντησαν ότι δεν είχαν σκεφτεί ότι θα την άφηνε εκτός δράσης.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top