ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Μαυρογιάννης: «Η Πάφος συμπαρατάσσεται με την προοδευτική αλλαγή» - Τι είπε για ΑμεΑ, οικονομία και ΓεΣΥ

Α. Μαυρογιάννης: «Η Πάφος συμπαρατάσσεται με την προοδευτική αλλαγή» - Τι είπε για ΑμεΑ, οικονομία και ΓεΣΥ

Περιοδεία στην πόλη και επαρχία της Πάφου, πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Χθες το απόγευμα, διεξήχθη συνάντηση με συνδέσμους για ΑμεΑ και χρόνια πασχόντων, στο Εκλογικό Επιτελείο της Πάφου.

Κατά τη συνάντηση, τα μέλη των συνδέσμων παρουσίασαν στον Α. Μαυρογιάννη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ, αλλά και τις εισηγήσεις τους για την επίλυσή τους.

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίστηκε πως πρέπει να υπάρχει κοινωνική ευαισθησία αλλά και κοινωνική πρόνοια από το κράτος.

Ο Α. Μαυρογιάννης τόνισε ότι, το κράτος είναι υπόχρεο να ακολουθήσει βέλτιστες πρακτικές για να δημιουργήσει ποιοτική ζωή στον άνθρωπο, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. «Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, ούτε σε θέμα αναγκών αλλά ούτε και στην οικονομική πτυχή. Το κράτος υποχρεούται να βρει τους τρόπους με τους οποίους θα ενσωματώσει αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε.

Ανέφερε πως, πιστεύει σε ένα κράτος πρόνοιας που θέλει τους ανθρώπους του να ευημερούν. «Το κράτος να είναι υπόχρεο να βοηθά τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας με οποιοδήποτε τρόπο», κατέληξε.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Α. Μαυρογιάννης ήταν ο κύριος ομιλητής στην πολιτική συγκέντρωση στο Petsas Coral Star, στην Πέγεια.

Ενώπιον πλήθους κόσμου, ανέφερε πως «εμείς θα πράξουμε το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε τον τόπο ένα βήμα πιο μπροστά. Βρισκόμαστε ανάμεσα σας για να ακούσουμε τα προβλήματα, τις απόψεις και εισηγήσεις σας».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, υπογράμμισε πως είναι πολύ σημαντικό, να αντιστραφεί άμεσα η κατάσταση και αν συνεχίσουμε από εκεί που βρισκόμασταν το 2017. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, συνέχισε, αλλά θα πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας.
Τόνισε παράλληλα, πως γίναμε περίγελο διεθνώς και πως έχει χαθεί η αξιοπιστία της Κύπρου, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Όσον αφορά την οικονομία, υπογράμμισε πως όλοι ζούμε την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, μισθούς που βρίσκονται πιο κάτω από τα ενοίκια. «Είναι εντυπωσιακή η ανικανότητα των κυβερνώντων στα θέματα της ενέργειας. Μέσω σωστών χειρισμών θα μειώσουμε τις τιμές στο ρεύμα, στα καύσιμα και θα προωθήσουμε την ταχύτερη επέκταση των ΑΠΕ, στο ενεργειακό μείγμα», πρόσθεσε.

Σήμερα το πρωί, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης πραγματοποίησε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Πολεμιστών Εθνικής Φρουράς 1974, στο ξενοδοχείο «Κέφαλος».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά για τον παραγκωνισμό που υφίστανται τα άτομα που πολέμησαν κατά την τουρκική εισβολή, όπως η ιατροφαρμακευτική κάλυψη και το πέναλτι του 12% στις συντάξεις.

Ο Α. Μαυρογιάννης, επισήμανε ότι από την πλευρά του υπάρχει η πολιτική βούληση για την επίλυση των ζητημάτων, ώστε να τιμηθούν όπως τους αρμόζει οι αγωνιστές του 74’ τόσο υλικά όσο και πρακτικά.

Δίνοντας συνέχεια στις συναντήσεις, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης συζήτησε μαζί με αυτοεργοδοτούμενους και ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στην πόλη της Πάφου και εν γένει το οικονομικό μοντέλο του κράτους μας.

Ο Α. Μαυρογιάννης τόνισε μεταξύ άλλων πως, τα προηγούμενα χρόνια η οικονομία μας στράφηκε κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα και στο πρόσκαιρο κέρδος των πολιτογραφήσεων. «Αποτέλεσμα αυτής της προσέγγισης, ήταν η διόγκωση της διαφθοράς, η αύξηση των ανισοτήτων και η ανεπανόρθωτη δυσφήμιση της Κύπρου διεθνώς», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι, η προσέλκυση επενδύσεων και επιχειρήσεων με πραγματική παρουσία στην Κύπρο είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας.

Ανέφερε ότι, το όραμά του είναι ένα αναπτυξιακό μοντέλο βιώσιμο και αειφόρο, που θα λειτουργεί στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού, με στήριξη στην επιχειρηματικότητα και με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων. «Που θα στηρίζεται σε ένα κράτος-πρότυπο, με ακμάζουσα, ψηφιοποιημένη και καινοτόμο οικονομία, η οποία θα συμβάλλει στη δημιουργία μιας δίκαιης και ευημερούσας Κοινωνίας, χωρίς αποκλεισμούς», κατέληξε.

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του, το Εκλογικό Επιτελείο διεξήγαγε συζήτηση με θέμα «Κύπρος. Υγεία για όλους», στο ίδιο ξενοδοχείο.

Ο Α. Μαυρογιάννης, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι η Υγεία βρίσκεται στις βασικές αρμοδιότητες του κράτους.

Αναφερόμενος στο ΓεΣΥ τόνισε πως, παρά το γεγονός πως παρατηρούνται κάποιες αδυναμίες, αποτελεί μία μεγάλη κοινωνική κατάκτηση, η οποία πρέπει να οχυρωθεί περαιτέρω, καθώς, υπάρχουν ορισμένες δυνάμεις που θα έβλεπαν με μεγάλη χαρά το Σύστημα να καταρρέει.

«Έχουμε χρέος όλοι μαζί να προστατεύσουμε τη φιλοσοφία, την αρχιτεκτονική και τον τρόπο λειτουργίας αυτής της κοινωνικής κατάκτησης», σημείωσε.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε πως ένας άλλος βασικός στόχος είναι η διασφάλιση της ποιότητας των συνθηκών εργασίας των ανθρώπων που απασχολούνται στον τομέα της Υγείας, γεγονός που θα συμβάλει στη βελτίωση και του ίδιου του Συστήματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top