ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομμένες οι πληρωμένες άδειες στο δημόσιο

Κομμένες οι πληρωμένες άδειες στο δημόσιο

Τα πάνω κάτω έρχονται στη δημόσια υπηρεσία με τις μεταρρυθμίσεις για την κρατική μηχανή.

Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, μιλώντας στη εφημερίδα «Πολίτης»,  αναφέρεται στις αλλαγές που θα επέλθουν μετά την συμφωνία με την ΠΑΣΥΔΥ.

Μεταξύ άλλων και μετά από επισήμανση του δημοσιογράφου ότι παρατηρείται το φαινόμενο οι δημόσιοι υπάλληλοι να βρίσκονται σε προαφυπηρετική άδεια για 2 -3 χρόνια, λόγω συσσώρευσης αδειών κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους, που στις περισσότερες φορές πληρώνεται σε υψηλότερη κλίμακα χωρίς να εργάζονται, απάντησε ότι αυτό είναι απαράδεκτο.

Ο κύριος Πετρίδης είπε ότι «δεν θα επιτρέπεται πλέον. Ο κάθε αξιωματούχος πρέπει να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας του και όχι να συσσωρεύει άδειες.»

Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ξεκαθαρίζει ότι τελειώνει επίσης η τακτική αναμονής για τις σίγουρες προαγωγές, καθώς η αρχαιότητα δεν παίζει πια καθοριστικό ρόλο, ενώ η ανέλιξη θα επιτυγχάνεται με γραπτές εξετάσεις και προφορική συνέντευξη μόνο για όσους βρίσκονται στην πρώτη τριάδα των επιτυχόντων που διεκδικούν μια θέση. Τέλος λαμβάνουν και οι καθορισμένες αυξήσεις μισθών , καθώς θα διασυνδέονται πλέον με την πορεία της οικονομίας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top