Στη Νέα Υόρκη για συνεδρία της Υπεπιτροπής Εξωτερικών της ΚΣΣΕ – Στην ατζέντα Κυπριακό, Μεταναστευτικό και πόλεμος στην Ουκρανία

Στη Νέα Υόρκη για συνεδρία της Υπεπιτροπής Εξωτερικών της ΚΣΣΕ – Στην ατζέντα Κυπριακό, Μεταναστευτικό και πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, μετέβη χθες (28/11) στη Νέα Υόρκη, για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Υπεπιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), η οποία πραγματοποιείται από 28 μέχρι 30 Νοεμβρίου 2022 στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, τα μέλη της Υπεπιτροπής θα έχουν συναντήσεις με αξιωματούχους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), μεταξύ άλλων, με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα του OHE για την Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και την Αμερική, κ. Miroslav Jenča, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, κ. Jean-Pierre Lacroix, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα και Ύπατο Εκπρόσωπο του ΟΗΕ για τη Συμμαχία Πολιτισμών, κ. Miguel Angel Moratinos, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα για την πάταξη της τρομοκρατίας, κ. Vladimir Voronkov, τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, κ. Csaba Kórösi και τη Βοηθό Γενικό Γραμματέα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Νέα Υόρκη, κα Ilzee Marianne Brands Kehris.

Θα πραγματοποιήσουν, επίσης, επαφές με Μόνιμους Αντιπροσώπους χωρών μελών του ΟΗΕ.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, είναι το Μεσανατολικό, το Κυπριακό, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η σημασία της πολυμέρειας στις διεθνείς σχέσεις υπό το φως των σημερινών παγκόσμιων προκλήσεων και η διαδικασία μεταρρύθμισης του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν - «Ο Πούτιν μπορεί να έχει φιλοδοξίες και πέρα από την Ουκρανία»

«Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν - «Ο Πούτιν μπορεί να έχει φιλοδοξίες και πέρα από την Ουκρανία»

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ ότι τα χτυπήματα κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν ήταν όχι απλά επιτυχημένα, αλλά «εξάλειψαν» το πρόγραμμα. Όσο για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν τόνισε ότι «πιστεύουμε ότι τελείωσε».

BEST OF TOTHEMAONLINE