ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώληση Uniastrum: Καταγγελίες για ολιγωρία από τη Νομική Υπηρεσία σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση

Πώληση Uniastrum: Καταγγελίες για ολιγωρία από τη Νομική Υπηρεσία σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση

Ο Παγκυπριος Συνδεσμος Επενδυτών Χρηματοοικονομικών Αξιών (ΠΑΣΕΧΑ), με αφορμή την ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου για πώληση της θυγατρικής της Uniastrum στη Ρωσία, καταγγέλλει ολιγωρία από τη Νομική Υπηρεσία σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Αναφέρεται επίσης σε συσσωρευμένη συνολική ζημιά πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων σε βάρος των παλαιών μετόχων, κατόχων αξιογράφων αλλά και καταθετών.

« Εδώ και πολλή καιρό η Νομική Υπηρεσία είχε τις καταγγελίες του βουλευτή του ΔΗΚΟ  Μάριου Κάρογιαν, την έκθεση της Alvarez & Marsal ενώ πρόσφατα έλαβε και το σχετικό πόρισμα της έρευνας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς», γράφει σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η εξαγορά πραγματοποιήθηκε μερικές μόνο βδομάδες μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008 και το πάγωμα της διατραπεζικής αγοράς παγκοσμίως.

Τότε, αναφέρεται, κάποιοι παρακινούσαν ή και διαβεβαίωναν το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου μεταξύ άλλων ότι «οι συμφωνίες και τα άλλα έγγραφα που είχαν ετοιμαστεί ήταν απολύτως ικανοποιητικά με όλες τις αναγκαίες προστασίες για την Τράπεζα Κύπρου» σύμφωνα  με τα πρακτικά της Τράπεζας που κατέχει ο ΠΑΣΕΧΑ.

«Επίσης ο Αθανάσιος Ορφανίδης για άλλη μια φορά έκανε το χατήρι των τραπεζιτών παραγνωρίζοντας τους τεράστιους κινδύνους για το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου κατά προκλητικά περίεργο τρόπο ως και να μην αντιλαμβανόταν τι συνέβαινε στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα εκείνη την εποχή», αναφέρεται.

Τέλος ο ΠΑΣΕΧΑ διερωτάται κατά πόσο θα επέμβει ο Γενικός Εισαγγελέας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top