ΚΟΣΜΟΣ

Αποφάσεις για αιτητές ασύλου και πρόσφυγες έλαβε η ΕΕ

Αποφάσεις για αιτητές ασύλου και πρόσφυγες έλαβε η ΕΕ

Την μετεγκατάσταση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες 32 χιλιάδων 256 αιτούντων ασύλου, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα και την Ιταλία, αποφάσισαν οι 28 υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρμόδιοι για τα ζητήματα της μετανάστευσης.

Αποφασίστηκε επίσης, η επανεγκατάσταση περισσότερων από 20 χιλιάδων, ήδη αναγνωρισμένων προσφύγων εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Η αρχική πρόταση της Κομισιόν έκανε λόγο για μετεγκατάσταση 40 χιλιάδων ανθρώπων που προέρχονται από τη Συρία, την Ερυθραία, τη Σομαλία και το Ιράκ.
Η πρόταση περιλάμβανε υποχρεωτικές  ποσοστώσεις, ωστόσο αυτό δεν έγινε αποδεκτό από αρκετά κράτη - μέλη και κυρίως από την Ουγγαρία, την Αυστρία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία.
Το θέμα θα τεθεί εκ νέου προς συζήτηση πριν το τέλος του έτους με στόχο να υπάρξει συμφωνία για την μετεγκατάσταση και των υπολοίπων 8 χιλιάδων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top