ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Exxon Mobil: Μηνύει την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον έκτακτο φόρο υπερεσόδων

Exxon Mobil: Μηνύει την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον έκτακτο φόρο υπερεσόδων

Ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός της Exxon Mobil μηνύει την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον έκτακτο φόρο που επιβάλλει στα υπερέσοδα των πετρελαϊκών ομίλων, υποστηρίζοντας ότι οι Βρυξέλλες υπερέβησαν τη νόμιμη εξουσία τους επιβάλλοντας τη συγκεκριμένη εισφορά.

Οι εταιρείες πετρελαίου εμφανίζουν εφέτος κέρδη ρεκόρ, επωφελούμενες από τις υψηλές τιμές της ενέργειας. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών είναι «αντιπαραγωγικός», αποθαρρύνει τις επενδύσεις και υπονομεύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Ο εκπρόσωπος της Exxon, Κέισι Νόρτον δήλωσε ότι η εταιρεία θα συνυπολογίσει τον φόρο καθώς εξετάζει μελλοντικές επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στον εφοδιασμό και την ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης.

Η Exxon δήλωσε ότι επένδυσε 3 δισεκατομμύρια δολάρια την τελευταία δεκαετία σε έργα διυλιστηρίων στην Ευρώπη. Τα έργα τη βοηθούν να παραδώσει περισσότερα ενεργειακά προϊόντα σε μια εποχή που η Ευρώπη αγωνίζεται να μειώσει τις εισαγωγές της από τη Ρωσία, ανέφερε η εταιρεία.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους ηγέτες της ΕΕ για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων. Η συνετή πολιτική είναι κρίσιμη», ανέφερε η εταιρεία.

Η Chevron έχει επίσης προειδοποιήσει ότι η φορολόγηση της παραγωγής πετρελαίου θα προκαλέσει μόνο συρρίκνωση του ενεργειακού εφοδιασμού, αποθαρρύνοντας τις επενδύσεις.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε την Τρίτη διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του εν αργία Αρχιμανδρίτη και ηγούμενου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, Νεκταρίου, ο οποίος συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση του χρηματοκιβωτίου, που εντοπίστηκε στους χώρους της Μονής και περιείχε το χρηματικό ποσό των €807,000.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top