ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Χάσικος: Από το διάλογο προέκυψε η φιλοσοφία για δια νόμου συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών

Σ. Χάσικος: Από το διάλογο προέκυψε η φιλοσοφία για δια νόμου συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών

Η φιλοσοφία της υποχρεωτικής συμπλεγματοποίησης προέκυψε μέσα από τη σύνθεση και το διάλογο των τελευταίων δύο ετών και προβλέπεται ως σενάριο σε όλες ανεξαιρέτως τις μελέτες, δηλώνει ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, σε απάντησή του τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Αλέξη Γαλανό για το νομοσχέδιο μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εκφράζει παράλληλα τη θέση ότι είναι απόλυτα δημοκρατικό και φυσιολογικό να υπάρχουν διαφωνίες και ότι ο διάλογος στη Βουλή στόχο έχει τη μέγιστη δυνατή τους γεφύρωση.

Στη γραπτή απάντησή του ο κ. Χάσικος αναφέρει ότι «είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο φίλος Αλέξης Γαλανός δεν προτίθεται να έρθει σε αντιπαράθεση μαζί μας για το νομοσχέδιο μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αναγνωρίζει ότι επιτέλους κατατέθηκε μια ολοκληρωμένη πρόταση στη Βουλή, μετά από ένα διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Κοινοβουλευτικά κόμματα, Ένωση Δήμων, Ένωση Κοινοτήτων), που διήρκεσε δύο σχεδόν χρόνια».

Είναι σε όλους γνωστό, σημειώνει, «ότι αυτή τη φορά πρέπει να συμφωνήσουμε και να καταλήξουμε σε μια νέα δομή Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που να προσφέρει στο φορολογούμενο πολίτη περισσότερες, καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες».


«Η φιλοσοφία της υποχρεωτικής (δια νόμου) συμπλεγματοποίησης υπηρεσιών προέκυψε μέσα από τη σύνθεση και το διάλογο των τελευταίων δύο ετών και προβλέπεται ως σενάριο σε όλες ανεξαιρέτως τις μελέτες που έχουμε ενώπιον μας», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών «είναι απόλυτα δημοκρατικό και φυσιολογικό να υπάρχουν κάποιες διαφωνίες ή επιφυλάξεις σε επί μέρους πρόνοιες του νομοσχεδίου και, ακριβώς, ο διάλογος που θα διεξαχθεί στη Βουλή, στόχο έχει τη μέγιστη δυνατή γεφύρωση αυτών των επί μέρους διαφορών».

«Πρώτιστο μέλημα όλων μας πρέπει να είναι το όφελος και το καλώς νοούμενο συμφέρον του φορολογούμενου πολίτη. Αφ’ ης στιγμής συμφωνούμε σε αυτό, τότε έχουμε και την υποχρέωση να εξεύρουμε και την αναγκαία συναίνεση εντός Βουλής για ψήφιση του νομοσχεδίου», καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top