ΚΟΣΜΟΣ

Διπλά στη Τουρκία βρίσκεται η Αμερική εναντία στην μάχη με τους τζιχανιστές

Διπλά στη Τουρκία βρίσκεται η Αμερική εναντία στην μάχη με τους τζιχανιστές

Την στρατιωτική βάση Ίντσιρλικ συμφώνησε να παραχωρήσει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στους Αμερικανούς κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες το βράδυ με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρουν πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα Μιλλιέτ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα η βάση Ίντσιρλικ θα δοθεί για τις στρατιωτικές ανάγκες της συμμαχίας εναντίον των τζιχαντιστών και από εκεί θα μπορούν να πετάνε τα στρατιωτικά μαχητικά για να χτυπούν στόχους του Ισλαμικού Κράτους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ως αντάλλαγμα ο Τούρκος Πρόεδρος εξασφάλισε την στήριξη των Αμερικανών για την δημιουργία ουδέτερης ζώνης εντός της Συρίας.

Στο μεταξύ σχετικά με την μάχη μεταξύ του τουρκικού στρατού και των τζιχαντιστών στα σύνορα με τη Συρία, κάποιες τουρκικές ιστοσελίδες επικαλούνται πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με τις οποίες F16 απογειώθηκαν από το Ντιγιάρμπακιρ με κατεύθυνση τα σύνορα Τουρκίας - Συρίας.

Ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν αναφέρεται σε F16, ωστόσο αναφέρει ότι εναντίον του τουρκικού στρατού άνοιξαν πυρ πέντε τζιχαντιστές με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αξιωματικός του τουρκικού στρατού και δύο να τραυματιστούν. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο τουρκικός στρατός απάντησε σκοτώνοντας τους τζιχαντιστές. Επίσης κατέστρεψαν τρία οχήματα των τζιχαντιστών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top