ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοτικά και Νηπιαγωγία: Όλες οι πληροφορίες για τη διαδικασία εγγραφής για τη σχολική χρονιά 2023-2024

Δημοτικά και Νηπιαγωγία: Όλες οι πληροφορίες για τη διαδικασία εγγραφής για τη σχολική χρονιά 2023-2024

Πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωσή του, πληροφορεί τους γονείς/κηδεμόνες ότι, οι εγγραφές/μετεγγραφές στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για τη σχολική χρονιά 2023-2024, θα γίνουν όπως και την περσινή σχολική χρονιά.

Για την ομαλή διεξαγωγή των εγγραφών/μετεγγραφών, παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να ακολουθήσουν τα παρακάτω:

ΧΡΟΝΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Οι εγγραφές μαθητών/ριών για τη σχολική χρονιά 2023-2024 στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, θα πραγματοποιηθούν από τις 16 μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου 2023.

Νέα περίοδος εγγραφών δεν θα υπάρξει, εκτός από μαθητές/μαθήτριες οι οποίοι/ες για εύλογη αιτία δεν ήταν δυνατόν να εγγραφούν την πιο πάνω χρονική περίοδο.

Σε κανένα σχολείο δεν θα εγκρίνονται επιπλέον τμήματα από αυτά που προκύπτουν από τις εγγραφές του Ιανουαρίου (16-18 Ιανουαρίου 2023). Ως εκ τούτου, όσοι γονείς/κηδεμόνες δεν εγγράψουν τα παιδιά τους τον Ιανουάριο, θα υποχρεώνονται να τα εγγράψουν στο πλησιέστερο σχολείο της περιοχής τους, στο οποίο θα υπάρχουν κενές θέσεις.

Μετά τις 18 Ιανουαρίου 2023, όσοι/ες μαθητές/μαθήτριες παρουσιαστούν για νέα εγγραφή ή μετεγγραφή στα σχολεία, θα πρέπει να απευθύνονται στο οικείο Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας (Ε.Γ.Π.). Τα Ε.Γ.Π. θα ενημερώνουν, για τις νέες εγγραφές ή μετεγγραφές, τα σχολεία που επηρεάζονται.

Τα Ενιαία Ολοήμερα Σχολεία (Ε.Ο.Σ.) έχουν υποχρεωτική φοίτηση μέχρι τις 15:05 ή μέχρι τις 16:00 (εκτός Τετάρτης όπου ισχύει το ωράριο 7:45 μέχρι 13:05, με εξαίρεση το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου που έχει πενθήμερη απογευματινή φοίτηση). Ισχύει ένα μόνο ωράριο αποχώρησης για όλους/ες τους/τις μαθητές/μαθήτριες του κάθε Ε.Ο.Σ. Όσοι γονείς/κηδεμόνες δεν μπορούν να τηρήσουν το συγκεκριμένο ωράριο, θα πρέπει να ζητήσουν εγγραφή/μετεγγραφή σε άλλο σχολείο, εντός των χρονοδιαγραμμάτων εγγραφών/μετεγγραφών (16-18 Ιανουαρίου 2023).

Όλες οι πληροφορίες για τη διαδικασία εγγραφής εδώ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσεΥπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε η επέκταση των μέτρων στήριξης για το ρεύμα - Τι αποφασίστηκε

Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε η επέκταση των μέτρων στήριξης για το ρεύμα - Τι αποφασίστηκε

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top