ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Μαυρογιάννης για προστασία δανειοληπτών: «Να θωρακίσουμε την ανεξαρτησία του θεσμού του Χρηματοοικονομικού Επίτροπου»

Α. Μαυρογιάννης για προστασία δανειοληπτών: «Να θωρακίσουμε την ανεξαρτησία του θεσμού του Χρηματοοικονομικού Επίτροπου»

Συνάντηση με τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο, κ. Παύλο Θ. Ιωάννου, πραγματοποίησε χθες ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Πλαισιωμένος από συνεργάτες του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επισκέφθηκε το γραφείο του Επίτροπου, όπου είχε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Χρηματοοικονομικού Επίτροπου.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτεταμένα ο κίνδυνος δημιουργίας νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων λόγω της αύξησης των επιτοκίων, σε συνδυασμό με τις συνέπειες που προκαλούνται από τον πληθωρισμό στα νοικοκυριά.

Τέθηκε επίσης η ανάγκη για ανεξαρτησία του θεσμού, προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα και αποτελεσματικά ο θεσμός του Επίτροπου.
Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης άκουσε με προσοχή τις εισηγήσεις του Επίτροπου για την βελτίωση του θεσμού, εκφράζοντας την ευαρέσκεια του για το σημαντικό έργο που επιτελείται.

Σε δηλώσεις του με το πέρας της συνάντησης, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης σημείωσε πως, είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων. «Αντλήσαμε από την σοφία του επιτρόπου σε ό,τι αφορά φλέγοντα ζητήματα όπως είναι η αύξηση των επιτοκίων και το πρόβλημα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια».

Επεσήμανε παράλληλα την ανάγκη στήριξης των ευάλωτων δανειοληπτών που κινδυνεύουν να χάσουν την στέγη τους, αλλά την ίδια ώρα και της συνετής διαχείρισης των δημόσιων ταμείων. «Θεωρούμε απαράδεκτο στο πλαίσιο του σχεδίου «ενοίκιο έναντι δόσης» για στήριξη και προστασία της πρώτης κατοικίας, να ανακοινώνεται εκ προοιμίου ότι το Κράτος θα πληρώσει το 60-70% της αξίας της κατοικίας όταν τα επενδυτικά ταμεία έχουν εξαγοράσει αυτά τα δάνεια και τις εξασφαλίσεις στο 20% της αξίας τους», ανέφερε.
«Φεύγουμε από αυτή την συνάντηση πολύ σοφότεροι και προσβλέπουμε σε μία άψογη συνέχιση της συνεργασίας μας και της αλληλοενημέρωσης μας με τον πολύ σημαντικό για εμάς θεσμό του χρηματοοικονομικού επιτρόπου», υπογράμμισε.

Από πλευράς του ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, κ. Παύλος Θ. Ιωάννου, ευχαρίστησε τον Ανδρέα Μαυρογιάννη για την επίσκεψη του αλλά και για την κατανόηση που έδειξε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο θεσμός αλλά και η κοινωνία ευρύτερα.

«Συζητήσαμε σε επαρκή λεπτομέρεια και βάθος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το γραφείο μας αλλά κυρίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τις αυξήσεις των επιτοκίων αλλά και τις σχέσεις του με τις τράπεζες, ιδίως δε με τις εταιρίες εξαγοράς πιστώσεων», ανέφερε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top