ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ντου» σε ελεγκτικά γραφεία για την FOCUS - Παραπλανητικά στοιχεία στους ανακριτές για 450.000

«Ντου» σε ελεγκτικά γραφεία για την FOCUS - Παραπλανητικά στοιχεία στους ανακριτές για 450.000

Άλλο ένα σημείο στο σκάνδαλο της υπόθεσης κατάρρευσης της οικονομίας του τόπου μας φαίνεται να εντόπισαν οι αρχές του τόπου μας, ύστερα από έρευνα η οποία διεξήχθη σε ελεγκτικό γραφείο για την υπόθεση FOCUS.

Βέβαιη για παραπλάνηση φαίνεται να είναι η Αστυνομία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ, το οποία όπως αναφέρει η Πόλα Κυπριανίδου, του ελεγκτικού γραφείου «Kyprianidis Nicolaou & Partners», φέρεται να είχε δώσει παραποιημένα στοιχεία σε σχέση με τα δύο εμβάσματα προς το ελεγκτικό της γραφείο, από τη Focus του Ελλαδίτη επιχειρηματία Μιχάλη Ζολώτα.

Ανακριτές του κλιμακίου διερεύνησης οικονομικού εγκλήματος προχώρησαν στην εκτέλεση εντάλματος έρευνας, στο ελεγκτικό γραφείο «Kyprianidis Nicolaou&Partners». Σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα, σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί πού κατέληξε το ποσό των 450.000 ευρώ, όπου μπήκε στο λογαριασμό της εν λόγο εταιρίας από την Focus, η οποία ανήκει στον Ελλαδίτη επιχειρηματία, Μιχάλη Ζολώτα, συνεργάτη του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα και με τους ανακριτές, κατέληξαν στο ΑΚΕΛ και με βάση τα στοιχεία τα οποία εξασφαλίστηκαν από έρευνες που έγιναν, ενισχύονται οι  υποψίες ότι υπήρξε σαφής προσπάθεια παραπλάνησης από την κ. Πόλα Κυπριανίδου η οποία τυγχάνει να είναι και μέλος του Οικονομικού Γραφείου του ΑΚΕΛ .

Οι έρευνες έγιναν στην παρουσία της κ. Πόλας Κυπριανίδου, η οποία είναι το κεντρικό πρόσωπο των ερευνών και των ανακριτών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα, οι ανακριτές παρουσίασαν το δικαστικό ένταλμα έρευνας και ζήτησαν να αντιγράψουν το σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή της Κυπριανίδου, καθώς και να προχωρήσουν σε κατάσχεση εγγράφων από το ελεγκτικό γραφείο.

Η κ.Κυπριανίδου ακόλουθος συμβουλεύτηκε νομικό σύμβουλο, όμως στη συνέχεια δεν μπορούσε να φέρει ένσταση και οι ανακριτές πήραν τα στοιχεία που ήθελαν. Λόγο του τεράστιου όγκου δεδομένων του υπολογιστή, χρειάστηκε η συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού της αστυνομίας, για αντιγραφή του σκληρού δίσκου με την διαδικασία αυτή να χρειάζεται αρκετό χρόνο. Έξω από το ελεγκτικό γραφείο, καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνών, υπήρχε φρουρός της αστυνομίας.

Στις έρευνες που γίνονται προς την κ.Κυπριανίδου, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ ερευνάτε υπόθεση πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού έγγραφου. Στην διερεύνηση που γίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίας που τέθηκε στην αστυνομία και ενοποιών του δικαστηρίου, στα αρχικά στάδια διερεύνησης της υπόθεσης των εμβασμάτων της Focus προς ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν δυο εμβάσματα από τον λογαριασμό της Focus στην Marfin Egnatia στην Ελλάδα, προς το ελεγκτικό γραφείο «Kyprianidis Nicolaou & Partners» . Το έμβασμα έγινε τον Ιούνιο του 2008 και αφορούσαν ποσά 200 και 250 χιλιάδων ευρώ.

Στις αποκαλύψεις και στις ύποπτες διαδρομές των χρημάτων, που βγήκαν στην φόρα από την εφημερίδα, το ελεγκτικό γραφείο που εμπλέκετε στην υπόθεση, αντέδρασε. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, δήλωσε πώς το έμβασμα του ποσού των 450.000 ευρώ στο λογαριασμό του γραφείου στην Τράπεζα Κύπρου, υπ’αριθμόν 0113-11-029187 αφορά επαγγελματική αμοιβή από την εταιρία Focus Maritime Corporation για προσφερθείσες υπηρεσίες. Οι προσφερθείσες υπηρεσίες αφορούσαν την διεξαγωγή μελετών για καθορισμό της αξίας επιχειρήσεων για τις οποίες υπήρξε ενδιαφέρων αγοράς, όπως το νοσηλευτήριο Υγεία στην Λεμεσό και άλλες. Οι χρεώσεις μας έγιναν με βάση γραπτή συμφωνία του γραφείου μας με την εταιρία Focus Maritime Corporation ημερομηνίας 8/9/2007 η  όποια προνοούσε αμοιβή 450.00 ευρώ για μέχρι 12 τέτοιες εκτιμήσεις. Η πληρωμή προς το γραφείο μας έγινε από την Focus στις 26/6/2008 αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακόλουθος σε περεταίρω εξηγήσεις προχώρησαν οι ανακριτές με την κ.Κυπριανίδου να ισχυρίζεται πάλι ότι τα χρήματα αφορούσαν παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε 10 εταιρίες που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο και συνδέονται με την Focus, με την κ.Κυπριανίδου να παρουσιάζει και σχετικές μελέτες .

Από τις έρευνες που έγιναν από τους ανακριτές διαπιστώθηκε, ότι μερικές από τις μελέτες είχαν εκπονηθεί σε προγενέστερο στάδιο των δύο εμβασμάτων χρόνο, και απλά υπήρξε αλλαγή στις ημερομηνίες. Διευθυντές των εταιριών που κλήθηκαν για κατάθεση δεν επιβεβαιώνουν ότι ζήτησαν και έλαβαν σχετικές μελέτες.

Με βάση αυτών των δεδομένων, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, βγήκε και το ένταλμα προς το εν λόγο ελεγκτικό γραφείο με την άποψη ότι υπήρχε παραπλάνηση και έπρεπε να υπάρξει πρόσβαση της αστυνομίας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή αλλά και σε άλλα έγγραφα που βρίσκονταν στην κατοχή της κ.Πόλας Κυπριανίδου για να μελετηθεί το θέμα.  

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top