ΚΟΣΜΟΣ

16 νεκροί από επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ

16 νεκροί από επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ

Τουλάχιστον 13 ένοπλοι που πιστεύεται ότι ήταν μέλη της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας, καθώς και τρεις άμαχοι, σκοτώθηκαν σε διάφορες επιθέσεις το Σαββατοκύριακο γύρω από τη Λίμνη Τσαντ, είπαν χθες πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας του Τσαντ.

Μέλη της Μπόκο Χαράμ φαίνεται πως απήγαγαν περίπου 30 ανθρώπους από το παρόχθιο χωριό Κατίκιν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι όμηροι πιστεύεται ότι αναγκάστηκαν να επιβιβαστούν σε τέσσερα ταχύπλοα και μεταφέρθηκαν προς άγνωστο προορισμό, είπε η μία από τις πηγές, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η Μπόκο Χαράμ, η οποία πλέον αυτοαποκαλείται Επαρχία Δυτικής Αφρικής του Ισλαμικού Κράτους, πολεμά με στόχο την εγκαθίδρυση ενός εμιράτου στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Σύμφωνα με μία από τις πηγές, το χωριό Μέντι "δέχθηκε επίθεση από ένοπλους που επέβαιναν σε μηχανοκίνητα πλεούμενα".

"Ο στρατός ανταπέδωσε τα πυρά τους και σκότωσε 13 από τους επιτιθέμενους. Ορισμένοι στρατιώτες τραυματίστηκαν. Την ίδια ημέρα, πιθανόν μαχητές της Μπόκο Χαράμ έκοψαν τους λαιμούς τριών κατοίκων του χωριού Μπλαρίγκι".

Τουλάχιστον 2.000 κάτοικοι της νήσου Φιτίν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους έπειτα από επιθέσεις που είχαν αποτέλεσμα το χωριό τους να καταστραφεί ολοσχερώς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εξάλλου, οι Αρχές του Καμερούν σχεδιάζουν να αναπτύξουν επιπλέον 2.000 στρατιώτες στο βόρειο τμήμα της χώρας μετά τις τρεις πολύνεκρες επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι στην πόλη Μαρουά την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες αποδόθηκαν στην εξτρεμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, όπως μετέδωσε χθες η κρατική ραδιοφωνία.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί μια σειρά έκτακτων μέτρων ασφαλείας τα οποία επιβλήθηκαν στη Μαρουά, συμπεριλαμβανομένων της απαγόρευσης της μπούρκας, της απαγόρευσης σε πλανόδιους εμπόρους να διαθέτουν τα αγαθά τους στους δρόμους της πόλης, καθώς και της απαγόρευσης της επαιτείας.

Οι Αρχές στην πόλη Ντουάλα, το μεγαλύτερο λιμάνι του Καμερούν, απαγόρευσαν επίσης τη μπούρκα. Οι Αρχές έκλεισαν επίσης ορισμένα τεμένη και ισλαμικά ιεροδιδασκαλεία στη βόρεια επαρχία της οποίας η Μαρουά είναι η πρωτεύουσα, ενώ επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

AstraZeneca: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου - Τι λένε οι ειδικοί

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»: «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Μαρίνα Σάττι: Πόσους followers πήρε μετά τις εμφανίσεις της στη φετινή Eurovision;

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς

Συγκλονίζει ο Κλεόπας για τη γιορτή της μητέρας: «Με κοίταξες ένα δευτερόλεπτο πριν δεχτείς τη μοιραία σφαίρα »



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top