ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκατομμύρια διεκδικεί το κράτος από τους ιδιοκτήτες του Hilton!

Εκατομμύρια διεκδικεί το κράτος από τους ιδιοκτήτες του Hilton!

Εκατομμύρια διεκδικεί η πολιτεία από τους ιδιοκτήτες του πολυτελούς ξενοδοχείου Hilton στη Λευκωσία.

Το ποσό που αξιώνει το κράτος ανέρχεται στα 3,3 εκατομμύρια ευρώ και αφορά συσσωρευμένα ενοίκια που έπρεπε να καταβάλει για χρησιμοποίηση μεγάλης έκτασης δασικής γης, που αξιοποιείται και ως χώρος στάθμευσης.

Σε επιστολή του υπουργού Γεωργίας Νίκου Κουγιάλη που από τη Δευτέρα (27/07) βρίσκεται στα χέρια των βουλευτών, σημειώνεται ότι η εταιρεία δεν αποδέχεται την αναθεώρηση και την πληρωμή του αγοραίου μισθώματος για την περίοδο 01/05/2003-30/04/2008, 1/5/2008-30/04/2013 και 1/5/2013-30/04/2018».

Σύμφωνα πάντα με τον υπουργό, την καταχώρηση της αγωγής εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα ανέλαβε το δικηγορικό γραφείο Κυριάκος Θ. Μιχαηλίδης κ& Σία. Η υπόθεση, που ήταν ορισμένη πρώτη φορά για ακρόαση στις 24/09/2014, αναβλήθηκε από το δικαστήριο εξαιτίας του γεγονότος ότι ο δικηγόρος των εναγομένων απουσίαζε δικαιολογημένα και ορίστηκε για ακρόαση στις 09/03/2015.

Χωρίς άδεια του ΚΟΤ…
Πάντως, τα ευτράπελα με το Hilton είναι πολλά. Το Hilton Cyprus, όπως είχε γίνει γνωστό το 2013, ήταν χωρίς άδεια λειτουργίας από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού για περίοδο δυο χρόνων (2009-2010), ενώ δεν έχει εξασφαλίσει το σχετικό έγγραφο ούτε για τη διετία 2013-2014.

Πολεοδομικά «φάουλ»
Εξάλλου, το Hilton υπέπιπτε και σε πολεοδομικά ολισθήματα. Είναι ενδεικτική επιστολή από λειτουργό του Δήμου Λευκωσίας που είχε δημοσιοποιηθεί προ διετίας και από την οποία φαινόταν ότι η διοίκησης του Hilton Cyprus δεν είχε εκδώσει πολεοδομική άδεια από τον Δήμο Λευκωσίας για έργο που εκτελείτο τους καλοκαιρινούς μήνες το 2012.

Ούτε το γυμναστήριο είχε άδεια
Εξάλλου, σύμφωνα με έγγραφο που είχε αποκαλυφθεί την ίδια περίοδο, ούτε το γυμναστήριο του Hilton Cyprus είχε άδεια λειτουργίας κατά το 2009!

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Eurovision 2024: Σαρωτικός ο δεύτερος ημιτελικός στο ΡΙΚ - Δείτε τα ποσοστά τηλεθέασης



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top