ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρώτο κρίσιμο τεστ για τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Το πρώτο κρίσιμο τεστ για τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Η επιλογή των συνεργατών του και η σύνθεση του υπουργικού Συμβουλίου αποτελεί το πρώτο μεγάλο στοίχημα που καλείται να κερδίσει ο Νίκος Χριστοδουλίδης, θέλοντας να μπει με το δεξί στη νέα εποχή που υπόσχεται ότι ανατέλλει για τη χώρα.

Λίγες μόνο ώρες μετά την τελετή ανακήρυξης της Κυριακής και το επινίκιο πάρτι που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες, ο εκλελεγμένος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης πήγε κανονικά στο πολιτικό του γραφείο το πρωί της Δευτέρας και άρχισε επαφές για να διευθετήσει μια σειρά από εκκρεμότητες. Το τηλέφωνο δεν σταματά να καλεί από φίλους και υποστηρικτές που θέλουν να τον συγχαρούν. Τα πιο σημαντικά τηλεφωνήματα έρχονται όμως από το εξωτερικό, από ξένους ηγέτες και αξιωματούχους, που τον καλούν για να του δώσουν συγχαρητήρια.

Η συγκρότηση της νέας κυβέρνησης είναι η πρώτη πράξη στην οποία επενδύει και ο ίδιος γιατί γνωρίζει τις αυξημένες προσδοκίες των υποστηρικτών του. Αντιλαμβάνεται όμως και τις επιφυλάξεις των πολιτικών του αντιπάλων, οι οποίοι κάθε άλλο παρά θα του χαριστούν στο όποιο στραβοπάτημα. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει δηλώσει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας πόσο σημαντική θεωρεί την επιλογή των συνεργατών του και των προσώπων που θα στελεχώνουν το κυβερνητικό σχήμα και θα καταλάβουν διάφορες σημαντικές πολιτικές θέσεις, όπως είναι εκείνη του διαπραγματευτή για το Κυπριακό και αρκετές άλλες.

Αρχικός κατάλογος

Μέχρι στιγμής ο Νίκος Χριστοδουλίδης περιορίζεται σε κάποιες επαφές, ενώ ανταλλάζει σκέψεις και προβληματισμούς ώστε να διαμορφώσει ένα αρχικό κατάλογο των υποψήφιων προς υπουργοποίηση ή για διορισμό σε άλλες θέσεις. Χωρίς να υπάρχει οτιδήποτε συγκεκριμένο, αναμένεται ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα αξιοποιήσει πρόσωπα που «έτρεξαν» μαζί του την προεκλογική περίοδο, είτε ως στελέχη του επιτελείου του, είτε γενικά που είχαν κάποια εμπλοκή στην διαμόρφωση του προεκλογικού του προγράμματος. Θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι ορισμένα από τα πρόσωπα αυτά θα μετακομίσουν μαζί του στο προεδρικό για να συγκροτήσουν την ομάδα του ως προέδρου της Δημοκρατίας.

Τις επόμενες μέρες ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα έχει επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, στους οποίους θα μεταφέρει την επιθυμία για συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής αποδοχής, όπως ήταν η προεκλογική του εξαγγελία. Δεν θα ζητήσει την έγκριση των κομμάτων που τον στηρίζουν αλλά σίγουρα θέλει να τους κάνει κοινωνούς των σκέψεών του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνέρχεται η ΕΚΤ: Πότε αναμένεται η επόμενη μείωση επιτοκίων – Η εικόνα της οικονομίας και η κατάσταση στην Κύπρο

Ηλεκτροδότηση: Πως προκύπτουν οι βλάβες; – Πόσο χρόνο χρειάζεται η αποκατάσταση και πόσο σημαντικό είναι να ενημερώνεται άμεσα η ΑΗΚ

Τον παρακολουθούσε για μέρες σε δρόμο της Λεμεσού – Του έδωσε γροθιά και πρόταξε μαχαίρι εναντίον του

Η προσευχή του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου με θέα τη θάλασσα - Δείτε φωτογραφία

Στάλθηκε μέσω Κύπρου ανθρωπιστική βοήθεια 200 τόνων προς τη ΓάζαΠρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

«Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top