ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περδίος: Πέτυχε πολλά το Υφουργείο Τουρισμού – «Ελπίζω να συνεχίσει όσα ξεκινήσαμε η νέα Κυβέρνηση»

Περδίος: Πέτυχε πολλά το Υφουργείο Τουρισμού – «Ελπίζω να συνεχίσει όσα ξεκινήσαμε η νέα Κυβέρνηση»

Την πίστη ότι αυτά που ξεκίνησε το Υφυπουργείο Τουρισμού επί δικής του θητείας θα συνεχιστούν και με τη νέα Κυβέρνηση, εξέφρασε την Τρίτη (14/2) ο Σάββας Περδίος, αλλά και ότι η Βουλή θα συνεχίσει, όχι μόνο να είναι συμπαραστάτης του νέου Υφυπουργού Τουρισμού, αλλά και ελεγκτής του έργου που επιτελείται.

Σε δηλώσεις του μετά από συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για το θέμα των αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων, ο απερχόμενος Υφυπουργός Τουρισμού, αλλά και ο πρώτος που κατείχε αυτό το αξίωμα στην Κυπριακή Δημοκρατία, αφού το Υφυπουργείο ιδρύθηκε τον Ιανουάριο 2019, σημείωσε ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά που είχε «την τιμή και την τύχη» να παρευρίσκεται στη Βουλή, και ευχαρίστησε όλους τους Βουλευτές και όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στην αρμόδια Επιτροπή. «Θεωρώ ότι έχουν βοηθήσει τα μέγιστα το Υφυπουργείο στο να υλοποιήσει το πλάνο δράσης του, την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια έχουν φέρει στο τραπέζι των αποφάσεων και των νομοθετήσεων «όλους τους συνδέσμους και όλους τους φορείς του τουρισμού, μικρούς, μεγάλους, και αυτό είναι το σωστό». Ο τουρισμός, συνέχισε «δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία μας, τα εστιατόρια μας, είναι επίσης και τα αυτοεξυπηρετούμενα, και τα γκλάμπιγκ, και τα επισκέψιμα αγροκτήματα, και οι εμπειρίες και τα μικρά τουριστικά λεωφορεία, όλα αυτά κάνουν την τουριστική εμπειρία στην Κύπρο».

Ο κ. Περδίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην Επιτροπή Εμπορίου και Τουρισμού «η οποία μας στάθηκε, και είμαι βέβαιος, ότι, και με τον ερχομό της νέας Κυβέρνησης θα συνεχίσει, όχι μόνο να είναι συμπαραστάτης του νέου/νέας Υφυπουργού Τουρισμού, αλλά και ελεγκτής». Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα, είπε, διότι, ως Υφυπουργείο, κάθε τέσσερις μήνες, ήταν στη Βουλή για να παρουσιάσουν το έργο τους αλλά και για να συζητούν για την εξέλιξη και πορεία υλοποίησης του ετήσιου πλάνου δράσης. «Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να συνεχίσει, και για ενημέρωση αλλά και για έλεγχο του ιδίου του Υφυπουργείου», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το τέλος της θητείας του και το έργο που αφήνει, ο κ. Περδίος είπε ότι έχει ανάμεικτα συναισθήματα, σημειώνοντας πως, «όπως κάθε τι που αρχίζει έχει και ένα τέλος» και ότι νιώθει «μεγάλη ικανοποίηση και περηφάνια» για το έργο του Υφυπουργείου του τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Έχουμε δώσει τουριστική φωνή σε όλους όσους ασχολούνται με τον τουρισμό», είπε, είτε πρόκειται για μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις ή μικρές ή μεγάλες κοινότητες, ενώ έχουν δείξει σε όλους ότι τουρισμός είναι πάρα πολλά πράγματα και ότι αφορά όλες τις περιοχές της Κύπρου και όχι μόνο τις παραλιακές περιοχές.

«Αυτό για εμάς, ήταν ο μεγάλος στόχος», είπε.

Είπε ακόμη ότι ελπίζει όλοι να έχουν δει την αξία του να υπάρχει στο πηδάλιο αυτού του Υφυπουργείου άτομο που προέρχεται από τον τομέα. «Νομίζω ότι με τις τεράστιες κρίσεις που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είτε ήταν η πτώχευση της Thomas Coοk, της Air Berlin, της Germania, η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία, φάνηκε πόσο σημαντικό είναι το άτομο που ηγείται να είναι από τον τομέα για να μην χρειάζεται χρόνος μεγάλης προσαρμογής», σημείωσε.

Όσον αφορά το μέλλον, ο κ. Περδίος δήλωσε πως, έχει «κάθε πίστη» ότι αυτά που ξεκίνησε το Υφυπουργείο επί δικής του θητείας θα συνεχιστούν. «Εξ’ άλλου, για πρώτη φορά στο ιστορικά της χώρας υπάρχει μια εθνική στρατηγική τουρισμού την οποία έχουμε συμφωνήσει όχι μόνο με τους εταίρους του τουρισμού αλλά και με τη Βουλή και είναι εκεί, καταγεγραμμένη, παρακολουθείται και από εμάς, και από τους φορείς τουρισμού και από τη Βουλή και από το Υπουργικό Συμβούλιο, ανά τετραμηνία, δεν έχω λοιπόν λόγο να φανταστώ η να πιστέψω ότι αυτά που έχουμε ξεκινήσει δεν θα συνεχίσουν».

Εξέφρασε επίσης «μεγάλη ικανοποίηση» που έχει δει τα τελευταία χρόνια πόση στήριξη έχουν δώσει όλοι στον τουρισμό, σημειώνοντας ότι «είναι υπόθεση όλων μας».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Κυριάκος Χατζηγιάννης, σε δικές του δηλώσεις, εξέφρασε τα «θερμά συγχαρητήριά» του στον Σάββα Περδίο, έναν Υφυπουργό, όπως είπε, «ο οποίος έστω και αν δεν είχε ολόκληρη πενταετία, εν τούτοις, για πρώτη φορά στα ιστορικά της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπήρξε ένας αξιωματούχος αυτού του Κράτους που να εφαρμόσει ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο και σχεδιασμό για τον τουρισμό αυτής της χώρας».

Σε αντίθεση με το τι συνέβαινε στο παρελθόν, πρόσθεσε «όπου έκαστος έκανε αποσπασματική, τμηματική, τουριστική πολιτική», ο κ. Περδίος μέσα σε 3,5 χρόνια, έχει ολοκληρώσει ένα σχεδιασμό, και έχει προχωρήσει στην υλοποίησή του. «Είμαι περήφανος για το ότι αυτός ο Υφυπουργός έχει υπηρετήσει την πατρίδα μου, εύχομαι να τύχει αντιμετώπισης και αξιοποίησης και από τις επόμενες κυβερνήσεις, δεν προκρίνω για συγκεκριμένες ιδιότητες, αλλά η γνώση και εμπειρία του θα πρέπει να αξιοποιηθούν από όλους εμάς στην συνέχεια», σημείωσε.

Εξ' άλλου, κατά το τέλος της συζήτησης στην Επιτροπή, ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ, Μιχάλης Γιακουμή, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον κ. Περδίο για την καλή συνεργασία του με την Επιτροπή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top