ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται νέα παράταση στην επιδότηση για ρεύμα και καύσιμα – Τελευταία πράξη για την Κυβέρνηση Αναστασιάδη με παρέμβαση Χριστοδουλίδη

Έρχεται νέα παράταση στην επιδότηση για ρεύμα και καύσιμα – Τελευταία πράξη για την Κυβέρνηση Αναστασιάδη με παρέμβαση Χριστοδουλίδη

Πρόταση για νέα παράταση στην επιδότηση από το κράτος σε ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα, αναμένεται να καταθέσει ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, στην τελευταία συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την Προεδρία του Νίκου Αναστασιάδη.

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του στην «Ενημέρωση Τώρα» ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος.

Όπως είπε, «ενώπιον της επόμενης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, δηλαδή την ερχόμενη Τετάρτη, θα κατατεθεί πρόταση για παράταση, έτσι ώστε τα υφιστάμενα μέτρα, για μειωμένο φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης και καύσιμα κίνησης, καθώς και για επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος, να συνεχίσουν για ακόμη δύο μήνες, μέχρι το τέλος Απριλίου, έτσι ώστε να έχει και χρόνο και την ευχέρεια η επόμενη Κυβέρνηση να λάβει τις αποφάσεις της όσον αφορά τις πολιτικές που η ίδια θα εφαρμόσει από εκεί και πέρα».

Ερωτηθείς εάν μέχρι την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου μπορεί να αλλάξει οτιδήποτε σε σχέση με το θέμα, ο κ. Πελεκάνος απάντησε αρνητικά. «Δεν θεωρώ ότι θα αλλάξει κάτι σε ό,τι αφορά την υποβολή της πρότασης», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «δεν αναμένω να έχουμε την οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη, μετά την υποβολή της πρότασης».

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του ThemaOnline, η πιο πάνω απόφαση τροχοδρομείται μετά από παρέμβαση του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος είχε επαφές τόσο με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, όσο και με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Παντελή.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την παράταση για δύο πρόσθετους μήνες, του μέτρου που αφορά στην επιδότηση, από το Κράτος, μέρους του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και, συγκεκριμένα, για τις τιμολογήσεις της περιόδου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2023, η οποία αφορούσε στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.

Το εκτιμώμενο κόστος αυτής της παράτασης ανερχόταν στα 25 εκατομμύρια ευρώ και κάλυπτε 449.000 οικίες, 111.500 επιχειρήσεις, καθώς και καταναλώσεις για άντληση νερού και η επιδότηση κάλυπτε τους οικιακούς, εμπορικούς, βιομηχανικούς χρήστες, καθώς και χρήστες νερού με σκοπό την ύδρευση ή/και άρδευση ή/και άντληση ομβρίων υδάτων διμηνιαίας διατίμησης.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, για την περίοδο 1/9/2022 μέχρι 31/01/2023, η επιδότηση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχει φτάσει τα 58,4 εκατ. ευρώ.

Στο βίντεο οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από εβδομάδας τα ονόματα για διορισμούς, δηλώνει συνεργάτης του Χριστοδουλίδη

Φίλαθλος υπέστη ανακοπή στο Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ - Στο «τσακ» τον έσωσε η ιατρική ομάδα του ΓΣΠ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top