ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θα διεκδικήσει καμία θέση στην ηγεσία του ΔΗΣΥ, ο Πετρίδης – «Αυτός ο πολιτικός κύκλος έκλεισε»

Δεν θα διεκδικήσει καμία θέση στην ηγεσία του ΔΗΣΥ, ο Πετρίδης – «Αυτός ο πολιτικός κύκλος έκλεισε»

Δεν θα διεκδικήσει οποιαδήποτε θέση στην ηγεσία του ΔΗΣΥ, ξεκαθαρίζει μέσω γραπτής δήλωσής του ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, τονίζοντας πως το κόμμα βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή και ότι τώρα είναι η ώρα της αυτοκριτικής, «για τα λάθη τα οποία έχουμε διαπράξει».

Την ίδια ώρα, υποδεικνύει πως «αυτός ο πολιτικός κύκλος έκλεισε, και ο κάθε πολιτικός πρέπει να ξέρει πότε είναι η ώρα που αποχωρεί».

Αυτούσια η γραπτή δήλωση του Υπουργού Οικονομικών:

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Αυτή είναι η στιγμή του απολογισμού του αποτελέσματος των εκλογών, αλλά και της πορείας του ΔΗΣΥ τα τελευταία χρόνια. Η ώρα της αυτοκριτικής, για λάθη τα οποία έχουμε διαπράξει, τόσο από πλευράς κόμματος όσο και ως αποτέλεσμα της φθοράς της εξουσίας, παρά τα αδιαμφισβήτητα επιτεύγματα μας. Η ανασκόπηση πρέπει να είναι ειλικρινής και εις βάθος, αφού τα αίτια της παρούσας κατάστασης είναι βαθύτερα, αγγίζουν ακόμη και την ταυτότητα της παράταξης, και θεωρώ πολιτικά μυωπικό, η συζήτηση να περιορίζεται στα όποια λάθη έγιναν μεταξύ του πρώτου και δεύτερου γύρου των εκλογών.

Οι διαδικασίες έχουν κινηθεί. Θα εκλεγεί μια νέα ηγεσία που θα πρέπει να οδηγήσει σε εκ βάθρων ανασυγκρότηση του Δημοκρατικού Συναγερμού αλλά και σε ανανέωση. Ενωτικά, αλλά χωρίς εκπτώσεις όσον αφορά την ταυτότητα ενός κόμματος που είναι ταγμένο να άγει και όχι να άγεται. Του κόμματος που εισήγαγε την έννοια του πατριωτικού ρεαλισμού στο Κυπριακό, του φιλελευθερισμού και της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην οικονομία, και του δυτικού και ευρωπαϊκού προσανατολισμού στην εξωτερική πολιτική.

Είναι με βάση αυτές τις αρχές που οφείλουμε να διαδραματίσουμε το ρόλο της έντιμης – αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα έχει ανάγκη ο τόπος. Χωρίς τακτικισμούς.

Προσωπικά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα διεκδικήσω καμία θέση στην ηγεσία του κόμματος. Εργάστηκα σκληρά για δέκα χρόνια σε τρία διαφορετικά πολιτικά πόστα τα οποία από μόνα τους συνέθεσαν ένα μεγάλο πολιτικό κύκλο. Πολιτεύτηκα με γνώμονα την προσφορά και όχι την επόμενη μου μέρα στην πολιτική, γι’ αυτό και δεν δίστασα να συγκρουστώ. Αυτός ο πολιτικός κύκλος έκλεισε, και ο κάθε πολιτικός πρέπει να ξέρει πότε είναι η ώρα που αποχωρεί.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Αναστασιάδη που μου εμπιστεύθηκε τέτοια σημαντικά πόστα, αλλά και τον Αβέρωφ Νεοφύτου για την συνεργασία, αυτά τα δέκα πολύ δύσκολα χρόνια. Παράλληλα, εύχομαι μια επιτυχή διακυβέρνηση στο Νίκο Χριστοδουλίδη, την έχει ανάγκη ο τόπος.

Από εβδομάδας τα ονόματα για διορισμούς, δηλώνει συνεργάτης του Χριστοδουλίδη

Σταμάτησαν φορτηγό για έλεγχο καυσίμων - Το 'σκασε ο οδηγός γιατί έβαλε πετρέλαιο θέρμανσης αντί κίνησης - Τελικά του πέρασαν χειροπέδες

Φίλαθλος υπέστη ανακοπή στο Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ - Στο «τσακ» τον έσωσε η ιατρική ομάδα του ΓΣΠ

«Ντου» Αστυνομίας σε αποθήκη - Βρήκαν κλεμμένους καταλύτες και ηλεκτρικά είδη - Φωτογραφία

Φίλαθλος πέταξε αντικείμενο προς διαιτητή στο Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ - Τον πήρανε στο Τμήμα και αναμένεται να παρουσιαστεί στο Δικαστήριο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top