ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απόφαση για διαφορετικά σχήματα χαλλουμιού - Προς όφελος της οικονομίας λέει το ΚΕΒΕ

Απόφαση για διαφορετικά σχήματα χαλλουμιού - Προς όφελος της οικονομίας λέει το ΚΕΒΕ

Ικανοποίηση εκφράζει το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) προς τις γενικότερες εξελίξεις που αφορούν την κατοχύρωση του χαλλουμιού ως προϊόντος ΠΟΠ και τη σχετική συμφωνία που έχει επέλθει και αφορά τις προδιαγραφές παραγωγής του προϊόντος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΒΕ, η απόφαση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, να δημοσιεύσει τις τροποποιήσεις μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και διαφορετικού σχήματος χαλλούμια που θα μπορούν πλέον να φέρουν την σήμανση Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) στην ετικέτα τους, είναι μεγάλης σημασίας για τον τομέα της τυροκομίας, αφού διευρύνει τις προοπτικές ανάπτυξης του χαλλουμιού.

Με τη δημοσίευση των αλλαγών, επισημαίνει, οδεύει προς τα τελικά της στάδια η συμφωνία που έγινε με την ουσιαστική συμβολή του ΚΕΒΕ με όλους τους εμπλεκόμενους κλάδους γι’ αυτό και το ΚΕΒΕ καλεί όλους σε συστράτευση για επίτευξη του κοινού στόχου που είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα προς όφελος όλων των επηρεαζόμενων και της οικονομίας.

Τέλος εκφράζει ευχαριστίες προς όλους όσοι ενεπλάκησαν στη διαδικασία, τεχνοκράτες, το Σύνδεσμο Τυροκόμων Κύπρου και ιδιαίτερα στον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top