Ετοιμότητα ΠΑΣΥΝΟ να συνεργαστεί με το νέο Υπουργό Υγείας

Ετοιμότητα ΠΑΣΥΝΟ να συνεργαστεί με το νέο Υπουργό Υγείας

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών Κύπρου (ΠΑΣΥΝΟ) με επιστολή της συγχαίρει τον νέο Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του στη θέση του Υπουργού Υγείας, και δηλώνει έτοιμη να τον στηρίξει σε μια καθοριστική περίοδο για τη δημόσια υγεία, την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων και την εισαγωγή του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Στην επιστολή της στον Υπουργό, η συντεχνία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, εκφράζει την ετοιμότητά της να συνεργαστεί μαζί του με τον κ. Παμπορίδη, στο πλαίσιο ενός γόνιμου διαλόγου, χωρίς ωστόσο να απεμπολεί τα αιτήματα και τα δικαιώματα των νοσηλευτών.

Η ΠΑΣΥΝΟ επαναλαμβάνει τη θέση της γι’ αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των δημόσιων νοσηλευτηρίων με διοικητική και οικονομική αυτονομία, εφόσον διατηρηθεί η κρατική τους οντότητα και διασφαλιστούν πλήρως τα δικαιώματα των νοσηλευτών.

Θεωρεί, όπως αναφέρει πως θα έχει την ευκαιρία να εξηγήσει τις θέσεις της για την αναβάθμιση της κλίμακας του νοσηλευτή σε Α8-10-11, την αποπαγοποίηση των θέσεων προαγωγής και θέσεων πρώτου διορισμού και τη μετατροπή των εκτάκτων υπαλλήλων σε επ’ αορίστου διάρκειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πλήξουν το Ιράν εντός ημερών - Νέες επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν

LIVE: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πλήξουν το Ιράν εντός ημερών - Νέες επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν

Σκηνικό γενικευμένης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή - Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν τις εκατέρωθεν επιθέσεις ενώ αυξάνονται οι φόβοι για άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ - Όλες οι εξελίξεις.