ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφίγγα ο Χριστοδουλίδης για τους διορισμούς - Αποφάσεις το Σαββατοκύριακο

Σφίγγα ο Χριστοδουλίδης για τους διορισμούς - Αποφάσεις το Σαββατοκύριακο

Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να καταλήξει οριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους εκλεκτούς που προορίζει για το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, καθώς και στα πρόσωπα που θα στελεχώνουν την ομάδα του στο προεδρικό.

Ορισμένα ονόματα για συγκεκριμένα υπουργεία είναι κλειστά αλλά τίποτα δεν θεωρείται οριστικό εάν δεν κλειδώσει η πλήρης σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο θα αναλάβει καθήκοντα την ερχόμενη Τετάρτη. Η τελετή διαβεβαίωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής θα γίνει την Τρίτη 28 Φεβουαρίου και αμέσως μετά αναλαμβάνει καθήκοντα. Ως εκ τούτου, το αργότερο η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινωθεί μέχρι την Τρίτη και την Τετάρτη θα γίνει η παραλαβή των υπουργείων και των άλλων αξιωμάτων.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες που εξασφάλισε το Τhemaonline, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επιθυμεί νέα πρόσωπα με γνώση του αντικειμένου, προσοντούχα και με επιτυχία στον τομέα τους. Οι πολιτικές τους πεποιθήσεις δεν αποτελούν εμπόδιο αρκεί να μην είναι κομματικά στελέχη της πρώτης γραμμής. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα λάβει υπόψη τις ευαισθησίες των κομμάτων που στήριξαν την εκλογή του αλλά ο τελευταίος λόγος ανήκει στον ίδιο, όπως ξεκαθάρισε από την αρχή. Επίσης, δεν πρόκειται να προβεί σε κινήσεις που θα προκαλέσουν τα δύο μεγάλα κόμματα, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Πάντως, συνεργάτες του νέου προέδρου αναφέρουν στο themaonline ότι πέραν των γενικών του προθέσεων και των όσων δηλώνει δημοσίως, δεν έχουν πληροφόρηση για τα άτομα με τα οποία επικοινώνησε για να προτείνει μια θέση στο υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροροφίες, αναμένεται ότι άτομα με τα οποία συνεργάστηκε στις εκλογές δεν αποκλείεται να καταλάβουν κάποιο κυβερνητικό αξίωμα ή θα κληθούν στην ομάδα των συνεργατών του Νίκου Χριστοδουλίδη στο προεδρικό.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο

Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού: Γίνεται προσπάθεια για πλήρη οριοθέτηση - Σοβαρός κίνδυνος αναζωπυρώσεωνΑπειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top