ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αγανακτισμένοι οι αστυνομικοί - Μαζικές επιστολές για μετάθεση - «Πρέπει να ενισχυθεί η πρώτη γραμμή»

Αγανακτισμένοι οι αστυνομικοί - Μαζικές επιστολές για μετάθεση - «Πρέπει να ενισχυθεί η πρώτη γραμμή»

Την αντίδραση των συνάδελφων τους έφερε η απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί του ΤΑΕ Λάρνακας, μετά την απόδραση 23χρονου κρατούμενου το βράδυ της Τρίτης (21/2).

Συγκεκριμένα, αίτημα για να μετατεθούν υπέβαλαν πέντε μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, ωστόσο το θέμα δεν τελειώνει εδώ αφού, όπως πληροφορούμαστε, πριν από περίπου είκοσι μέρες έγιναν ακόμα δεκαπέντε επιστολές για μετάθεση από κεντρικό σταθμό της Λευκωσίας, αναδεικνύοντας έτσι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής.

«Πρέπει να ενισχυθεί η πρώτη γραμμή» - Η θέση του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος-Ισότητα

Σχολιάζοντας στο ThemaOnline τα μαζικά αιτήματα αστυνομικών για μετάθεση, ο πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος-Ισότητα, Νίκος Λοϊζίδης, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη κίνηση δείχνει στην πράξη τα όσα καταγγέλλουν διαχρονικά.

«Δείχνει την συνέπεια και την επαγγελματικότητα των αστυνομικών που δουλεύουν στην πρώτη γραμμή. Προσπαθούν να κρούσουν των κώδωνα του κινδύνου στην ηγεσία ότι αν δεν ενισχύσει την πρώτη γραμμή, δεν θα μπορούν να βοηθήσουν τον πολίτη αλλά ούτε και να σταθούν απέναντι στον υπόκοσμο και στους παραβάτες», ανέφερε ο κ. Λοϊζίδης, προσθέτοντας ότι η πρώτη γραμμή καταρρέει μέρα με την μέρα.
Ερωτηθείς για το τι χρειάζεται να γίνει για να ενισχυθεί η πρώτη γραμμή, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε ότι πρόκειται για θέμα απόφασης, μεταρρύθμισης αλλά και αποκοπής εξωτερικών παρεμβάσεων.

«Δεν είναι θέμα νέων προσλήψεων. Χρειάζεται αναδιοργάνωση στα σώματα ασφαλείας και τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής», εξήγησε, τονίζοντας ότι η απόδραση του23χρονου κρατούμενου είναι η κορύφωση του προβλήματος αφού, λόγω της ψυχολογικής και σωματικής κούρασης αλλά και του μεγάλου φόρτου εργασίας, καταγράφηκαν συνολικά δεκαέξι αποδράσεις τα τελευταία χρόνια δύο χρόνια .

«Αν δεν έχει κάποιος την προθυμία να αναλύσει το οργανόγραμμα και να βοηθήσει την πρώτη γραμμή, ίσως τελικά την προθυμία να επιδείξει ο νέος υπουργός δικαιοσύνης αλλά ίσως και η Επιτροπή Νομικών, η οποία μπορεί να ζητήσει να ταξιθετεί το οργανόγραμμα για μελέτη από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα», σχολίασε ο κ. Λοϊζίδης.

Σφίγγα ο Χριστοδουλίδης για τους διορισμούς - Αποφάσεις το Σαββατοκύριακο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top