Χειροπέδες σε 52χρονο - Έφερε παράνομους μετανάστες μέσω σκάφους στην Κύπρο

Χειροπέδες σε 52χρονο - Έφερε παράνομους μετανάστες μέσω σκάφους στην Κύπρο

Στη σύλληψη 52χρονου, προχώρησε χθες η Αστυνομία, μετά την άφιξη σκάφους, που μετέφερε μετανάστες, στην θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου. Εναντίον του 52χρονου, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι χθες, εντοπίστηκε από τα ραντάρ, ύποπτος στόχος στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου Γκρέκο. Στις 12.30μ.μ. σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, εντόπισε και ανέκοψε στην πιο πάνω περιοχή, μικρό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 21 άτομα. Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για 13 άνδρες, δύο γυναίκες και έξι παιδιά, ηλικίας από δύο μέχρι δέκα ετών.

Οι επιβάτες της βάρκας μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην μαρίνα Αγίας Νάπας. Από εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι το σκάφος απέπλευσε από τις ακτές της Συρίας, το βράδυ της 23ης Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν, οδηγός του σκάφους ήταν 52χρονος, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος.

Οι υπόλοιποι 20 επιβάτες του σκάφους, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας «Πουρνάρα».

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Θα ενημερώσει Εθνικό Συμβούλιο για αφθώδη και μέτρα για επιπτώσεις πολέμου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αν ζητηθεί

Λετυμπιώτης: Θα ενημερώσει Εθνικό Συμβούλιο για αφθώδη και μέτρα για επιπτώσεις πολέμου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αν ζητηθεί

Αν ζητηθεί κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα ενημερώσει και για τα θέματα του αφθώδους πυρετού και των μέτρων για τις οικονομικές συνέπειες της πολεμικής σύρραξης στην περιοχή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, απαντώντας σε ερώτηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE