ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Κόλαφος» η απόφαση του δικαστηρίου για τον 56χρονο που καταζητείτο από τις ΗΠΑ - Παραμένει υπό κράτηση

«Κόλαφος» η απόφαση του δικαστηρίου για τον 56χρονο που καταζητείτο από τις ΗΠΑ - Παραμένει υπό κράτηση

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λαρνακας παρουσιάστηκε χθες ο 56χρονος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λαρνακας στις 16 Φεβρουαρίου, αφού εναντίον του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ο 56χρονος είχε συλληφθεί αφού κατά τον διαβατηριακό έλεγχο που του έγινε, διαπιστώθηκε, ότι καταζητείτο σε διεθνές επίπεδο από τις Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, για αδικήματα που αφορούν την εξαγωγή όπλων, τη συνωμοσία προς διάπραξη σοβαρών αδικημάτων, ψευδείς δηλώσεις, καθώς επίσης και άλλα συναφή αδικήματα, τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2015 – 2023».

Ο 56χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για έναρξη της διαδικασίας έκδοσής του.

Ο Χάρης Χατζηγιασεμής, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικης Διεύθυνσης Λαρνακας, δήλωσε πως «το Επαρχιακό Δικαστήριο Λαρνακας διέταξε χθες για να αφεθεί ελεύθερος ο 56χρονος μέχρι την επόμενη δικάσιμο να παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα στην Αστυνομία, το όνομα του να τοποθετηθεί στον κατάλογο των οποίων απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από την Δημοκρατία (stop list), να υπογράψει 250 χιλιάδες ευρώ αξιόχρεος εγγυητής, να υπογράφει δυο φορές την ημέρα στον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Παφου 7:00-9:00 το πρωί και 17:00-21:00 το βράδυ και να καταθέσει 150 χιλιάδες ευρώ τραπεζική επιταγή ή με έμβασμα από αλλοδαπή τράπεζα».

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε στις 3 Απριλίου 2023 για εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης του που εκδόθηκε εναντίον του από τις αρχές των ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής ο 56χρονος δεν έχει εκπληρώσει τους όρους και παραμένει υπό κράτηση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top