ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Αναστασιάδης: Τι δεν πρέπει να κάνει ο Χριστοδουλίδης – Τι έλειπε από τον Αβέρωφ και δεν πέρασε στον β΄ γύρο

Νίκος Αναστασιάδης: Τι δεν πρέπει να κάνει ο Χριστοδουλίδης – Τι έλειπε από τον Αβέρωφ και δεν πέρασε στον β΄ γύρο

Μία τελευταία συνέντευξη πριν να αποχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο έδωσε ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στην εκπομπή «Τετ-α-τετ» και τον Τάσο Τρύφωνος.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην πολιτική του πορεία στην Προεδρία της χώρας, στον Νίκο Χριστοδουλίδη και στον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ερωτηθείς αν αλλάζει η εξουσία τον άνθρωπο ο ίδιος απάντησε ότι δεν το άλλαξε και αν τον άλλαξε θα είναι προς το καλύτερο.

«Το πιο σημαντικό δεν είναι να ξέρεις πότε θα εισέλθεις στην πολιτική αλλά πότε φεύγεις. Βεβαίως έφτασε εκείνη η στιγμή», σημείωσε.

Σίγουρα δεν θα μείνει αδρανής πρόσθεσε, και θα έχει το πολιτικό του γραφείο και μετά από κάποια χρόνια να τοποθετηθεί για όσα συνέβησαν στο Κυπριακό ενώ δεν απέκλεισε το να γράψει για αυτό βιβλίο.

«Δεν έχω τη διάθεση να θεωρούμε ο παράγοντας που θα πρέπει να επεμβαίνει ή ο σοφός που θα βρίσκει λύσεις», τόνισε ο τέως ΠτΔ.

Οι τρεις μεγαλύτεροι κίνδυνοι που αντιμετώπισε σε αυτά τα δέκα χρόνια ήταν ο κίνδυνος χρεοκοπίας στην αρχή της Προεδρίας, η πανδημία του κορωνοϊού και η εισβολή στην Ουκρανία.

Απαντώντας τι μπορεί να γίνει τώρα στο Κυπριακό, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε πως παρά τις διαφαινόμενες δυσκολίες, η κινητοποίηση της ΕΕ και τα συμφέροντα της Τουρκίας μπορεί να συμβάλουν σε διαφοροποίηση θέσεων και πολιτικών.

Ερωτηθείς γιατί ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν πέρασε στον β’ γύρο αρκέστηκε να πει πως «παίζει πολύ σημασία το timing». Πρόσθεσε, «Κάπου παγιδεύτηκε σε ευγενείς φιλοδοξίες και οι αποφάσεις ελήφθησαν σε κακή ώρα. Αν διαπιστώνεις ότι δεν μπορείς να γίνεις βασιλεύς, γίνε ο πατέρας του βασιλιά».

«Πιστεύω ότι θα επανενωθεί η παράταξη. Είναι ευτυχές που μένει ο Αβέρωφ ενεργός στην πολιτική», είπε.

«Αν ο κ. Χριστοδουλίδης διανοηθεί να κάνει κόμμα θα είναι το μεγαλύτερο λάθος εις την όλη πορεία και δεν θεωρώ ότι είναι δυνατό να αποπειραθεί κάτι τέτοιο», τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Αναγνώρισε παράλληλα την επικοινωνία ως ένα από τα χαρίσματα του Νίκου Χριστοδουλίδη. «Αυτό που έλειπε από τον Αβέρωφ, και το λέω καλόπιστα, είναι η επικοινωνία, η επαφή με τον κόσμο, τα μέλη της παράταξης», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν φεύγει πιο πλούσιος από το Προεδρικό ανέφερε πως το δικηγορικό του γραφείο έχει ζημιές. Πρόσθεσε ότι δεν θα πάει πίσω στο δικηγορικό του γραφείο, έχει ήδη συνταξιοδοτηθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο. Στον τέταρτο όροφο θα φτιάξει ο πολιτικό του γραφείο.

Η συμβουλή στον Νίκο Χριστοδουλίδη είναι να έχει υπομονή, να είναι διαλλακτικός και να συμβουλεύεται αυτούς που εμπιστεύεται.

Η εκπομπή προβλήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στον ALPHA Κύπρου.

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top