ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρίνα Λάρνακας: Ρόλο «πυροσβέστη» αναλαμβάνει ο Βαφεάδης στη διαφορά Kition Ocean και ιδιοκτητών σκαφών

Μαρίνα Λάρνακας: Ρόλο «πυροσβέστη» αναλαμβάνει ο Βαφεάδης στη διαφορά Kition Ocean και ιδιοκτητών σκαφών

Μεσολαβητική προσπάθεια για να επιλυθεί η διαφορά μεταξύ επενδυτή και ιδιοκτητών σκαφών στη μαρίνα Λάρνακας αναλαμβάνει ο νέος υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφεάδης, ο οποίος θα έχει συναντήσεις προσεχώς και με τις δύο πλευρές με στόχο την εξεύρεση χρυσής φόρμουλας στο θέμα που προέκυψε με τις αυξήσεις στα τέλη ελλιμενισμού σκαφών.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα κι ερωτηθείς για την τελευταία εκδήλωση διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής, ο κ.Βαφεάδης ξεκαθάρισε ότι υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ κράτους και αναδόχου εταιρείας για αναβάθμιση της μαρίνας και από αυτή τη συμφωνία απορρέει το δικαίωμα του αναδόχου να ορίσει τη δική του τιμολογιακή πολιτική.

«Ως κράτος, θέλουμε να συνεχίσει αυτή η επένδυση, διότι είναι πολύ σημαντική για τη χώρα. Ταυτόχρονα, όμως, θέλουμε να διατηρηθεί και η δραστηριότητα που απολαμβάνουν οι ιδιοκτήτες των σκαφών. Γι’ αυτό καλέσαμε τους ιδιοκτήτες σκαφών για να ακούσουμε τη δική τους θέση, τους προβληματισμούς τους και πώς επηρεάζονται. Στη συνέχεια θα συναντηθούμε και με τον ανάδοχο, προκειμένου να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την κατάσταση, με στόχο να βρεθεί μια χρυσή τομή, ώστε να μην χαθεί αυτή η δραστηριότητα από τη μαρίνα Λάρνακας», επισήμανε ο υπουργός. Πρόσθεσε ακόμη ότι η συνάντηση με τους ιδιοκτήτες σκαφών θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα. Κληθείς, εξάλλου, να πει κατά πόσον υπάρχει εποπτικός έλεγχος από το Υπουργείο Μεταφορών για τις αυξήσεις στις τιμές ελλιμενισμού σκαφών από τη διαχειρίστρια εταιρεία, απάντησε πως η εφαρμογή της συμφωνίας παρακολουθείται από το υπουργείο.

«Ένα από τα θέματα που θα εξετάσουμε και θα αξιολογήσουμε είναι κατά πόσον οι αυξήσεις που εξαγγέλθηκαν προβλέπονται στη συμφωνία, εάν έπρεπε να συνοδεύονται με άλλες αναβαθμίσεις του χώρου ή όχι και αναλόγως θα διαβουλευτούμε με τους εμπλεκόμενους», ανέφερε ο Αλέξης Βαφεάδης, ο οποίος δήλωσε άγνοια περί… «μυστικής συμφωνίας» μεταξύ κράτους κι επενδυτή, όπως υποστηρίζουν οι διαμαρτυρόμενοι ιδιοκτήτες σκαφών.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή (12/3) στην είσοδο της μαρίνας Λάρνακας, οι ιδιοκτήτες σκαφών προειδοποίησαν πως εφόσον εφαρμοστούν από την 1η Απριλίου οι νέες αυξήσεις στα τέλη ελλιμενισμού της τάξης του 24% που εξήγγειλε η διαχειρίστρια εταιρεία Kition Ocean, τότε θ’ αντιδράσουν με πιο δυναμικές εκδηλώσεις.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υπό εξαήμερη κράτηση ο 26χρονος που φέρεται να κατέγραφε γυναίκες στις παραλίες - Στις 6 οι καταγγελίες

Τροχαίο ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο – Συγκρούστηκαν δύο οχήματα – Δείτε βίντεο

EURO 2024: Σόκ στο Πολωνία-Αυστρία - Οπαδός έπεσε στο κενό...

Άρχισαν να πέφτουν βροχές στα ορεινά - Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση - Δείτε βίντεο

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top