ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σ. Ντενκτάς: Είμαι “στόχος” του Τούρκου “πρέσβη” και του Ταλάτ

Σ. Ντενκτάς: Είμαι “στόχος” του Τούρκου “πρέσβη” και του Ταλάτ

Απόμακρα τον αντιμετώπιζε η κυβέρνηση του ΑΚΡ στην Τουρκία δήλωσε στην Χαβαντίς ο Σερντάρ Ντενκτάς επικρίνοντας τον πρώην “πρέσβη” της χώρας στα κατεχόμενα, Χαλίλ Ιμπραχίμ Ακτσιά ότι τον κατηγορούσε πως ήθελε σε κάθε δημόσιο διαγωνισμό να παίρνει βοήθεια και τον κάλεσε να το αποδείξει.

Στη συνέντευξή του στην Χαβαντίς ο πρόεδρος του τ/κ Δημοκρατικού κόμματος είπε πως δεν γνωρίζει το λόγο που το ΑΚΡ κρατούσε αυτή την απόσταση μαζί του αλλά – ανέφερε – “τον Απο (Αμπντουλάχ Οτσαλάν) τον συγχώρεσαν, εμένα όχι”, υποστηρίζοντας ότι αυτή τους η συμπεριφορά μπορεί να ανάγεται στην περίοδο του σχεδίου Ανάν και έχει σχέση με το νέο σχέδιο που θα φέρουν (για το Κυπριακό) “και θέλουν με με ρίξουν στην ανυποληψία”.

Για τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο Σερντάρ Ντενκτάς ανέφερε ότι παίρνει την εκδίκησή του για τις προηγούμενες “προεδρικές εκλογές” (το ΔΚ τότε είχε στηρίξει τον Έρογλου και όχι τον Ταλάτ). Όπως σημείωσε, το ΔΚ έδωσε στο ΡΤΚ τις προτάσεις του για κάθε θέμα που τέθηκε, ενώ το ΚΕΕ δεν το έκανε. “Δυστυχώς εδώ φάνηκε ο θυμός του Ταλάτ”.

Ισχυρίστηκε δε ότι η “κυβέρνηση” ΡΤΚ – ΚΕΕ δημιουργήθηκε με την υπόδειξη της “πρεσβείας” της Τουρκίας και αυτό είχε αναφερθεί σε μια συνεδρία της κομματικής βουλής του ΚΕΕ από τον Ταχσίν Ερτουγρούλογλου (πρώην πρόεδρο του ΚΕΕ και νυν “υπουργό” της “κυβέρνησης”), ο οποίος είπε πως “η Τουρκία αυτό θέλει”. Είπε επίσης ότι για να πείσουν τα μέλη του ΚΕΕ σε συμμαχία με το ΡΤΚ τους λέχθηκε πως ο ίδιος είχε συναντηθεί με τον Χουσείν Οζγκιουργκιούν και είχε ζητήσει να γίνει “πρωθυπουργός”.

Όσον αφορά το θέμα των δανείων του, που έχει ξανα-απασχολήσει τον Τύπο, ο Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι προσωπικά έχει πολλά χρέη και πως έχουν ληφθεί μέτρα για την περιουσία της γυναίκας του. “Εάν έχω λογαριασμό στην τράπεζα ή λεφτά στην Ελβετία να μου το πουν να πάω να τα πάρω και να κλείσω τα δάνεια μου”, είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top