ΕΛΛΑΔΑ

Σε πώληση 6μηνων έντοκων γραμματίων, αξίας 625 εκ. ευρώ, προχωρεί η Ελλάδα

Σε πώληση 6μηνων έντοκων γραμματίων, αξίας 625 εκ. ευρώ, προχωρεί η Ελλάδα

Σε πώληση 6μηνων εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου, με στόχο την άντληση 625 εκατομμυρίων ευρώ, θα προχωρήσει στις 5 Αυγούστου ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΧ) της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση ο ΟΔΔΧ, την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άϋλη μορφή, ποσού 625 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 5 Φεβρουαρίου του 2016.

Σημειώνει ότι η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 7 Αυγούστου του 2015 (Τ+2).

Η δημοπρασία, σύμφωνα με τον ΟΔΔΧ, θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα της μίας (1) εργάσιμης ημέρας μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ.

Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα  ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις, προσθέτει ο ΟΔΔΧ.

Στις 15 Ιουλίου, η Ελλάδα είχε πωλήσει έντοκα γραμμάτια, διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 625 εκατομμυρίων ευρώ και άντλησε 813 εκ. ευρώ. 

Είχαν υποβληθεί συνολικές προσφορές ύψους 813 εκατομμυρίων ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,30 φορές.

Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,70%.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top