Προσπαθούν να «ψαρέψουν» ανήλικους μέσω διαδικτύου - Τι να προσέξουν οι γονείς με την ηλεκτρονική παρενόχληση

Προσπαθούν να «ψαρέψουν» ανήλικους μέσω διαδικτύου - Τι να προσέξουν οι γονείς με την ηλεκτρονική παρενόχληση

Η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να κάνει έκκληση προς τους γονείς, όπως έχουν τα παιδιά τους υπό επιτήρηση ως προς την χρήση του διαδικτύου.

Η έκκληση γίνεται λόγω αυξημένων καταγγελιών/αναφορών προς την Αστυνομία σχετικά με την αποστολή άσεμνου υλικού προς τα παιδιά ή σχετικά με παρενοχλήσεις των παιδιών μέσω διαδικτύου με σκοπό την άγρα ανηλίκων για σεξουαλικούς σκοπούς.

Τονίζεται, ότι με την εξέλιξη της τεχνολογίας οι δράστες προσαρμόζουν τις μεθόδους προσέγγισης τους και μέσω της ανωνυμίας που προσφέρει πολλές φορές το διαδίκτυο, προσπαθώντας να παραπλανήσουν τα παιδιά.

Είναι πολύ σημαντικό όπως γίνεται έγκαιρα επικοινωνία με τις αρχές, για αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων ώστε και η Αστυνομία να βοηθήσει τα ανήλικα θύματα με αποτελεσματικότητα.

Τονίζεται ότι κύριο μέλημα μας είναι η εμπιστευτικότητα.  

Περισσότερες πληροφορίες ή για σκοπούς αναφοράς καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου όπως επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Υποδιεύθυνσής Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.cy όπως και για σκοπούς καταγγελίας/ αναφοράς.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν τυχόν εμπλοκή στο Ιράν σε 24 έως 48 ώρες - Ο Νετανιάχου δεν αποκλείει τη δολοφονία Χαμενεΐ

Οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν τυχόν εμπλοκή στο Ιράν σε 24 έως 48 ώρες - Ο Νετανιάχου δεν αποκλείει τη δολοφονία Χαμενεΐ

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Τελ Αβίβ περιμένει σύντομα την απόφαση του Αμερικανού προέδρου για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of Israel, αυτή απόφαση αναμένεται μέσα στις επόμενες 24 με 48 ώρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE